torsdag 31 maj 2012

Bedövning!

Idag tog min man fritt från jobbet, jag skulle till Ryhovs sjukhus i Jönköping.
Jag har fått en lokalbedövning i ländryggen, både vänster och höger sida.
När jag låg på britsen sa läkaren till mig att jag var tvungen att slappna av i ryggen, men jag är avslappnad, nej sa han, jag känner hur stel och spänd du är. Ja, jag är alltid så stel och spänd i hela ryggen. Ja det märker jag nu, det blir lite värre, sa han.
Han började med att bedöva huden, ja jissus vad ont det gjorde, men tala inte om vad det gjorde då han bedövade nerverna som går till kotleden.
Han sa att eftersom jag är så påtagligt provocerad av värken så blir det värre och ondare.
Ivanliga fall gör dom bara en sida åt gången, men han tyckte att eftersom jag har så långt till Jönköping så tar vi båda sidorna på en gång.
Det gjorde så ont att armarna domnade bort på mig, jag blev helt yr och snurrig. Det var inte alls som när jag fick bedövningen på Växjö lasarett, det går inte att jämföra.
Men vilken underbar känsla, jag kan ligga, sitta och gå utan att det värker i ländryggen. Det gjorde inte ont när jag nös heller.
Tyvärr så är det en lokalbedövning, som inte håller ens ett dygn. Han sa att man kan jämföra det med lokalbedövningen hos tandläkaren.
Funkar detta för mig, vi ska ha utvärdering nästa vecka, så kanske jag kan få en mera bestående bedövning. han sa även att det är mer komplicerande att bedöva nacken. Men som det känns nu så skulle jag vilja de.
Ikväll har mannen och jag gått en promenad, utan smärta i ländryggen! Underbart!

1 kommentar:

  1. Måste vara ljuvligt! Vore toppen om du kunde få något som höll längre.

    SvaraRadera