måndag 7 maj 2012

Trädgårdsarbete!

 Påskveckan hade jag en kär gammal vän på besök hos mig. (nej, hon är inte gammal, men vi har varit vänner i många år, alltså en kär gammal vän!)
Vi gick på gymnasiet tillsammans.
Jag fick denna blomma av henne då, och den står lika fint än idag. Men nu har jag plockat bort kyckling och fjädrar, och satt blomman på bordet i uterummet.
Vi ska ju ha något fint där ute också å kunna glädjas åt.
 Idag hade jag lite rundvandring i min trädgård. Detta "Filippa" äppelträdet brukar jag ta kort på och jämföra hur det ändrar sig. Det har inte kommit i blom ännu.


Däremot mitt biggaråträd, som jag fick för snart fyra årsedan, då jag fyllde 40 år, av pappa och hans dam.
Det står nu i blom, tyvärr så syns inte blommorna så bra.
Blommar gör även plommonträdet som vi köpte förra året.
Det är kul att kolla vad som händer i naturen nu på våren.
 Mina rabarber växer och frodas. Jag tog ner ett gäng till min dotter i förra veckan, för jag vet att dom gillar rabarber.
Vi har haft ett fint gammalt gullträd. Det var över 60 år när det dog, för 2 år sedan. Men Lotta tycker om att klättra i trädet så därför får inte min man såga ner trädet.


Det är såååååå många som berättar vad de har gjort, men jag orkar inte så mycket.
Men idag har jag faktiskt legat på alla fyra och försökt att rensa lite i mitt blomland. Det är inte stort, och innehåller inte mycket med blommor, men alldeles förstort för att jag ska orka hålla det iordning.
Så nu när kvällen kommer är jag mycket nöjd med mitt arbete. Har faktiskt hunnit sova någon timma i uterummet också.

5 kommentarer:

 1. Visst är det roligt att gå på trädgårdsvandring, man ser alltid något nytt som slagit ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det kul!
   Härliga vårnatur!

   Radera
 2. Vilka stora rabarber du har! Här på höglandet är det rena rama norrland så än dröjer det innan jag kan göra paj.

  SvaraRadera
 3. Kul att blomman har klarat sig så bra, jag gjorde fyra likadana. Dom andra två jag gav bort har klarat sig och är fina än. Men den jag behöll själv dog redan under påskhelgen. Synd =0( Hoppas att allt är okej med dig. Själv känner jag mig som hundraåringen i dag ( fast jag orkar inte hoppa ut genom fönstret....) Var och klippte och färgade håret i går och det sliter alltid på nacken så det blir inte så ofta. Men det var värt besväret. Blev faktiskt nöjd. annars är livet ganska okej nu. Sommarn är på intåg och solen skiner. Vi har ju ett par kortveckor framför oss och semestern är snart här. Vore kul om vi kunde träffas någon dag snart. Är du kanske in till växjö, kunde vi kanske luncha ihop elller nått. Kram och ha det fint / Catta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å vilket underbart liv vi har! Att vi inte ska kunna smyga med någonting, utan att kroppen ska jä...as med oss efteråt.
   Jag skriver till dig på face book när jag kan.
   Vore bra om vi kunde träffas innan jag ska hämta min bebisvalp.
   Må väl! Kram Lisa

   Radera