torsdag 24 maj 2012

Jag har ju tur iallafall med vädret!

I tisdags vaknade jag med sprängande huvudvärk, men det var bara att pallra mig upp. Jag skulle ju till sjukgymnasten. Trött som bara den lyckades jag hålla mig vaken till Tingsryd, men somnade när jag låg på värmen. Väl hemma igen, åt lunch och gick sen ut för att jobba i solstolen, mycket ansträngande med huvudvärk, dötrött och slut i hela kroppen. Klockan 18.30 låg jag nerbäddad i snarkelådan. Mannen väckte mig 20.00 för jag ville titta på Estelles dop, jag tror att jag såg hela.

Natten sen var jobbig, jag dansade, och försökte lära mig några nya turer, ländryggen är ju inte vad den borde,  men det är ju inte nacken eller övriga delar av kroppen heller.jag snurrade fram och tillbaka, höjde och sänkte huvud och fotändan. Denna bedrövliga värk.

Vaknade igår igen med mitt underbara huvud, undra om det tänker spränga sig själv, känns nästan så.
Men igår blev ländryggen bara värre och värre, kunde knappast gå. Det värker och låser sig. Tur att jag har dessa vidbehovtabletter, men ibland undrar jag om dom hjälper.....

Vi fick vildsvinskött igår kväll, jag funderade på hur vi skulle packa det, men både mannen och dottern var hemma så jag tänkte att dom får packa. Men vi hade sån tur att styckaren hade styckat så fint att det bara var att stoppa i påsarna och in i frysen, jag skröt igår med hans styckning, det ska han ha!

Vad jag däremot inte uppskattade var att min handläggare ifrån arbetsförmedlingen ringde igår kväll. Han undrade hur jag har det och hur jag mår, och om jag nu är sjukskriven. Min inskrivning på aktivitetsprogrammet gick ut i april. Men jag talade om för honom att jag väntar på ett möte med arbetsterapin på arbetsförmedlingen, det bestämde vi i februari. Han undrade hur jag vill ha det i framtiden, för nu får jag vara sjukskriven igen. Men jag vill göra en utredning på arbetsförmedlingen annars är jag snart tillbaka till att inte få vara sjukskriven. Så han skulle förlänga min inskrivning i aktivitetsprogrammet. Gud jag jag blir trött och less på detta.

Inatt har jag inte dansat lika mycket. Jag har hemska låsningar i ländryggen, så det gäller att planera samla mod och försöka hitta en lösning till att lyckas vända, vrida eller att ta mig ur sängen, samtidigt som jag måste tänka på hur jag gör med övriga delar av min härliga kropp.
Skönt är just nu att huvudet tagit en paus i sitt försök till sprängningen.
Nästa vecka ska jag testa med en lokalbedövning i ländryggen, spännande att se om det fungerar.

Skulle inte sagt något om sprängningen.....

2 kommentarer:

  1. Har du skadat ryggen eller är det fibron som ställer till det? Hemskt att inte kunna sova på nätterna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har atros i ländryggen, men så påverkas det ju också ifrån fibron och även morbus crohns. Ja det är trist att dansa runt om nätterna, som tur är så sover Stefan gott ändå. Han hör mig inte.

      Radera