söndag 5 maj 2013

Min mans aktiva helg!

Farmor har haft en vattenläcka mellan huset och ladugården en längre tid, så nu har hon varit utan vatten i 3 månader. Det har varit tjäle i marken, så därför har detta inte blivit åtgärdat.  I går var det bestämt att grävmaskinisten skulle komma.
 Så i fredags kväll då vi ätit gick mannen ner i farmors matkällare för att rensa undan bland all skit.
 De hade tur för de slapp att gräva upp mellan brunnen och ladugården. De var färdiga i går på eftermiddagen. Nu väntar de bara på rörmokaren.
 Jag tycker inte alls synd om henne som varit utan vatten så länge. Hon hade kunnat flytta ner till sin lägenhet i väntan på vattnet.
 Idag har mannen först kört med jordfräsen i trädgårdslandet, sen körde han ut till min pappa, han skulle hjälpa honom med något. Jag orkade inte följa med. Visserligen är värken ganska okej idag, om det inte bara hade varit för min jädra mage, frossan, yrseln, tröttheten . Mellan mina sovstunder har jag plockat lite i uterummet. Vi brukar inte städa ut ordentligt förrän pollen stillat sig lite, men det är mycket annat skräp att slänga, fönsterhyllorna ska dammas. Undra vem som kommer att förbarma sig över fönstren där ute.
Mina fuchsia står i fönstren, och så har jag köpt några pelargonier också.
 Elsa tycker att det är jätteskönt att bara ligga ute och gosa med apebebisen. Jag hoppar gosedjuret, men visst är det skönt att vila i solen.

 Idag har jag satt ut mina machall hållare under äppelträdet. Vill inte att mannen ska klippa bort vitsipporna som växer och blommar där.
 Klockan 16,00 hade vi en igelkotte ute i trädgården, lustigt att den vandrar ut i solskenet.
Soldyrkaren Elsa. Hon har i princip varit ute hela dagen och solat sig. Det hade jag också velat. Tyvärr så har jag inte tyat, så har jag ju frusit och haft magknip hela jädra dagen.

Nu är denna helg till enda.
Puss och kram, god natt och sov så gott!1 kommentar: