måndag 8 april 2013

Nu får det vara nog!

I lördags kom dottern hem till oss. Så roligt. Svärsonen var med och bara vände, för han skulle på innebandy-lagfest. Trist de, och det var ju han som valt middagen, älgkalvstek och potatis.
Efter att vi ätit sov dottern och jag på soffan, under tiden som mannen satte på sommardäcken på våra bilar. Bra arbetsfördelning, tycker jag!
På kvällen var vi bortbjudna till våra goda grannar. Lite komiskt, vi hade med oss en flaska vin, Tommasi, samma vin hade grannarna köpt till kvällen.
Vi blev bjudna på stenkött, man steker själv sitt kött på riktigt varma stenar som står på bordet.
En kul grej. Stenstekt kött har vi ätit en gång förut, och det var för många år sedan då vi var i Lindvallen på skidsemester. En mycket trevlig kväll!

I fredags kväll blev Elsa lite dålig, hon kräktes några gånger, vilket hon även gjorde på natten. I lördags ville hon inte äta, vi gav henne lite fil och joggi som slank ner.
När vi kom hem ifrån grannarna lite innan 24,00 då åt hon upp sin mat och drack en del, så det blev en sen kväll för mig, för när hon ätit fick jag gå ut med henne igen.
Min värk är bedrövlig nu, så när klockan var 03,00 kunde jag inte ligga kvar i sängen, utan Elsa och jag gick ner, sen försökte jag att sova vidare på soffan.
När jag sen i går på förmiddagen gick upp fick jag se att Elsa hade kräkt i min säng, Stackars Elsa, det hade jag inte hört. Ute på toaletten fick jag se att hon kissat, ja hon kissade ju på rätt ställe, jämte toalettstolen på fothandduken som ligger utanför duschen.

Gårdagen blev det inte heller så mycket gjort. Lite småplock men mest soffligg. Usch, jag har sådan värk i ryggen-ländryggen som går ner i benen, ja det är bedrövligt. Jag utökade mina värktabletter ännu mera igår, men inte har jag kunna sovit i natt, tittat på klockan minst en gång i halv timman. Som om inte värken i magen kunde räcka. Det är nästan att jag tror att jag fortfarande har inflammation i tarmen. Men jag ska ta prover nästa vecka igen.
 När klockan blivit 4,00 steg jag upp, har nu ätit första frukosten, pillat i mig ännu mera värktabletter och läst smålandsposten. 
Nu ska jag lägga mig på soffan och hoppas att jag kan sova en stund till.

2 kommentarer: