tisdag 16 april 2013

Hanterbart, men inte acceptabelt!

På gamla släktgårdar finns det ofta mycket skräp. Så är det även på denna gård, tyvärr även ute hos pappa. "Farfar" hade börjat att köra ihop skrot, som han sen skulle sälja, men han hann inte så långt.
I lördags höll min man tillsammans med hans syster, svåger och mamma att plocka ihop ännu mera skrot som legat utspritt på hela gården. Förr i tiden la man alltid skräp på stenmurar, varför vet inte jag. Sen hade farfar svårt att slänga saker, kan vara bra att ha. Så de tömde mycket ur ladugårdarna och uthusen, plockade ihop ifrån stenmurarna. Tyvärr så blir det så här då gårdar går i arv. Man behöver inte tömma på saker eller bråte.
Under tiden som dom var ute och jobbade så låg jag på soffan och sov. Mycket välbehövligt. Att jag kan bli så trött!??
På kvällen var vi bjudna på 13-års kalas, min systerdotter fyller år på lördag, men kalaset var en vecka tidigare. Jag kände mina begränsningar, orkade inte följa med, både värken och tröttheten tar kål på mig. Jag låg på soffan och halvsov med min ljudbok. 20,30 låg jag nerbäddad i sängen och sov.
Söndagen såg ganska så lik ut som lördagen.
Måndag morgon hade jag telefontid med min läkare. Han sa att jag ska inte behöva åka in till akuten, utan han ska hjälpa mig/bespara mig den resan.
Han ändrade lite på mina mediciner, tog bort en, och satte in en annan. Jag har två morfintabletter, en snabbverkande och en långtidsverkande, och de är av samma sort. Nu har jag en ny telefon tid med honom på fredag.Han vill ha lite koll på mig hur det går med dessa starka preparat. Han skulle även skriva en remiss till smärtmottagningen, för detta är ohållbart.
Jag kan hantera min värk, men värken är inte acceptabel. Och jag han inte ha ett liv där jag drogar mig med smärtlindring, för jag sover ju runt.
Det är lite lustigt, jag har ju ätit kortison i över två månader, och kortison brukar hjälpa mot värk.
Jag skulle ta blodprover vecka 16, det är nu det. Jag får inte köra bil, och dottern dä har lånat min bil, så idag hämtade hon mig, för att köra mig till VC för provtagning. Nu får jag invänta eventuella provsvar. Har ju fortfarande ont i magen, magvärken avtog med kortisonet, men har kommit tillbaka allt efter jag har trappat ner med kortisonet. Funderar på om jag är kvar i mitt skov, eller det är något annat.
 Dottern och jag köpte med oss sallad hem och åt till lunch. När hon sen körde hem var jag så trött att varken huvudet eller kroppen fungerade.
Sov i tre timmar, tills Elsa väckte mig och ville ut.
  Det var en härlig vårpromenad vi tog oss, men jag orkade inte gå så långt, så när vi kom hem band jag ut Elsa, för hon älskar att vara ute och snuffsa, titta på omgivningen och bara njuta!!

1 kommentar:

  1. Oj,oj...här var det mycket skrot...hittar du inte något rostigt och fint du kan ha i trädgården. Jag tyckte jag såg en del.
    Så jobbigt det måste vara med al din värk, och inte är det roligt att vara nerdrogad av tabletter.

    SvaraRadera