onsdag 21 januari 2015

Äntligen......

Hej, mitt vinterland, nu är du här!! Äntligen har vi fått snö, tyvärr blötsnö, och + 2 *. Tänk om vi haft - 2 * och solsken, och denna snö, så underbart det hade varit.
 Elsa är så glad då hon får springa runt ute i trädgården och sniffa.
 Själv så har jag inte så mycket att göra. Så jag fortsätter med att sticka strumpor. Då de svartvita var färdiga och jag skulle köpa mera garn, fanns det bara svart garn, som jag kunde tänka mig. Helsvarta tyckte jag inte om, men jag hade lite svartvitt garn kvar. Jag blev nöjd med dom.
 Och då jag stickat mina syltasockar, fanns det lite garn kvar. Så det blev ett par sockar till en 2-3 åring. Få se om mamman till en liten kille kommer och hämtar dom.
 Som jag tidigare har skrivit så fick jag en beställning på 2 par raggsockar, de skulle vara någon fin färg, typ rosa-lila. I Tingsryd finns det två garnaffärer, i torsdags besökte jag den andra och där hittade jag garner till två par. Jag kämpar på med att randningen ska stämma.
 Stickar alltid båda strumporna samtidigt, ett moment i taget. Det är extra kul att sticka då jag fått beställning. Sen får vi se om C.F gillar garnet, för gör hon inte det får vi hitta en annan färg.
 Stackars Elsis-pälsis som inte får plats i sin korg.
 Det har varit ett litet hål ca 10 cm i diameter, på vår byaväg. I fredags hade vägbeläggningen gett vika runt. Så jag ringer Tingsryds kommun och informerar om hålet kl 15,05.
 O.K som är ansvarig, är mycket trevlig, där har kommunen rätt man på rätt plats. Han var tacksam att jag ringde om detta.
 Då jag pratat med O.K, hämtar jag mätstocken, och tar kort på eländet.
 Mailar sen korten ner till O.K. 35 minuter efter det att jag ringt kom NCC och fyllde igen.
Nåväl, jag gör väl lite annat än att bara stickar. I söndags var vi bjudna till dottern och svärsonen, han fyllde år 1 januari, men det har inte hunnits med något kalas tidigare.
Och igår hade jag en heldag hos dottern i Växjö.

Funderar på om jag skulle damma och byta dukar i vardagsrummet, men det lät jobbigt.

Ha en fortsatt trevlig dag!
P & K

2 kommentarer:

 1. Wow vad du stickar! Kanon fina sockar!
  Tur att dom kom och fyllde igen hålet.
  Nä, nån måtta får det vara på jobb ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så mycket fint du stickat.
  En så´n tur att du ringde om hålet i vägen - så stora hål kan orsaka olyckor.
  Trevlig helg och kram!

  SvaraRadera