fredag 20 juni 2014

Glad Midsommar!

 Jag brukar göra fläder saft på fläderblom och citron.Nu har jag fått tips om ett annat gott recept, fläderblom, hallon, citron och lime, måste testa, kanske blir god drink av den saften också.
Testade att baka mandelkubb. Eftersom det var första gången så följde jag receptet, men var väldigt försiktig med bittemandlen, och fick då 24 stycken. De var på tok förstora, så igår bakade jag igen, mera bittemandel, tog även sötmandel, och det blev 32 stycken, mera lagom storlek. Godare blev de också!
 Mannen satt ute vid grillen i går kväll, då han fick se att vi fick besök. En igelkotte, tur att inte Elsa fick nys om denne besökare. Jag var snabb in och hämtade kameran, och stängde ytterdörren.
Idag är det Midsommarafton, som vanligt har vi festen hos oss, en tradition vi haft i 24 år, men vi har slutat med midsommarstång, då ungdomarna inte länge är med, och inget intresse av gästerna.
De sista (kanske 5-8) åren har vi haft knytkalas, jag delegerar ut maten. Vi blir 11 vuxna och 5 barn, vad jag vet.
Mannen och jag har tidigare i veckan satt in mera möbler i uterummet så vi alla får plats.
Jag ska göra lite melonsalsa, ev ananassalsa också. Vi brukar börja med fika då en del gäster kommer senare, men i år blir det ingen fika, utan kräftor, så jag ska även baka bröd idag.
Utan att stressa så ska jag även sova middag, det gäller bara att ha koll på läget. Festen börjar ju inte förrän 16,00. Känner att jag vill börja tidigt, då min trötthet gör att jag inte kan hålla kvällen ut.

Ha nu en trevlig glad midsommar, och var rädda om varandra!

2 kommentarer:

 1. Önskar er en fin midsommar.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Kubben såg ju jättegoda ut!
  Hoppas att du hade en riktigt trevlig midsommar.
  Kram!

  SvaraRadera