onsdag 2 november 2022

Hunddagis!

 Ibland så är dagis för barn och hundar ett måste. Så är det bla för Sofie och Fredrik. Hugo var på hunddagis förut, men han slutade då Sofie gick på föräldrarledighet. I augusti började hon att jobba, så nu har Fredrik varit ledig, men han ska också börja jobba nu. Så nu håller de på att skola in Helmer på förskolan.

I våras så sa Stefan till mig att om Sofie och Fredrik bygger hundgård här, så kan ju Hugo vara här. Men det är ju en ide som Sofie och Fredrik själva får knäcka.

För några veckor sedan sa Sofie till mig -Om vi bygger en hundgård här hos er, så kan Hugo vara här om dagarna. Jag svarade -Visst får han det, pappi och jag har pratat om detta. Hon trodde nog att vi skämtade, vilket vi inte alls gjorde. Fredrik kör igenom Linneryd då han kör till jobbet varje dag.

Sagt och gjort, det blev att förbereda. Då jag hade vinstöpning, så passade Stefan på att vara ute och gräva bort gräset, asa fram telefonstolpar och såga till. Förra veckan kom Helmer och Fredrik. Helmer och jag lekte, medans Fredrik hämtade grus. I lördags hämtade Stefan hem gruset som fattades, sen skruvade han gallerväggarna.Vi har haft hundgård här innan, så hålet i väggen fanns, men Fredrik och Stefan fick såga större hål i väggen. Kojan inne i vedboden fick de också såga större hål i.  Det har städats inne i vedboden och kojan. Nu väntar de på att luckan ska komma, så de kan sätta den på plats, sen kan de skruva upp nät runt kojan inne i vedboden. Hugo behöver inte ha hela vedboden.

Jag kan inte ha Signe och Hugo ihop. Men Hugo trivs i hundgården hemma hos dem, så det ska han nog göra här också, på hunddagiset var han också i hundgård. Signe hämtar och lämnar hem när det passar mig. Så mitt hunddagis ska nog inte vara några problem.  Det bästa utav allt för Therese och Sofie är att deras hunddagis är gratis.

11 kommentarer:

  1. Vilken lyx för Hugo att få bästa hunddagiset. Och visst känner man sig glad, när man kan vara sina barn behjälplig. Kram//Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hjälper ungdomarna så gott vi kan. Vad gör man inte för de små rara barnen. Däremot så brukar vi inte erbjuda hjälpen förrän de frågar. Vi vill inte lägga oss i deras liv. Kram Lisa

      Radera
    2. Nej precis. Så tänker jag/vi oxå. Men vi är bra att ha när vi är efterfrågade . Kram//Anna-Lena

      Radera
  2. Lycka till med hunddagiset!
    svar....förr var lördagen en vanlig jobbardag!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Fint hunddagis! Vilken ras har hundarna som ska vara där? / Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min Elsa och Thereses Signe är blandras på Sihi tzu-Lhasa apso, och Sofies Hugo är en Wachtel. Elsa och Signe är sällskapshundar, Hugo är både sällskapshund och jakthund. Det är Hugo som ska vara i hundgården, men han får även vara här inne då inte Signe är hos mig.
      Kram

      Radera
  4. Att gnälla hjälper inte!
    Ha en bra helg!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är bara jobbigt för omgivningen om vi gnäller. Kram

      Radera
  5. Skrev en kommentar men den har tydligen försvunnit. Vilket perfekt hunddagis ni har ordnat. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så är det ibland, teknikel lever ibland sitt egna liv.
      Hugo var hos mig en dag i veckan innan Sofie gick på föräldrarledigheten. Då för att spara lite pengar, billigare med fyra än fem dagar på hunddagis. Nu ska han vara hos mig 4-5 dagar i veckan.
      Kram

      Radera