fredag 18 november 2022

Frikort i sjukvården!

Igår var jag åter hos min sjukgymnast. Jag hade ingen koll på att mitt frikort i sjukvården hade gått ut. Men det har hon koll på. Jag fick betala 100:- för mitt besök. Hon är privat, men ansluten till försäkringskassan. Så efter mitt besök, så tog jag mitt kvitto, och gick till vårdcentralen, de förde in mina 100:-, därefter så betalade jag 1100:-, dvs jag köpte mitt frikort. Egenavgiften på sjukvården är 1200:- När jag kom hem mailade jag sjukgymnasten med mitt nya frikort. Smidigt, nu har jag fritt t o m 16/11-2023.
Mitt frikort på sjukresor gick ut för en månad sedan, men kommer snabbt upp till ett nytt frikort. En enkel resa med serviceresor kostar 150:-. Misstänker att frikortet på läkemedel också snart går ut. Dessa tre frikort brukar följas åt. Jag tror att egenavgiften på läkemedel är 2300:-. Ett medicinuttag så har jag åter frikort. Bara att betala och se glad ut.
Jag eldar mycket ljus, både stöpta och gjutna. För många  år sedan köpt två formar på panduro, har fyra gamla grytor som jag använder då jag smälter ljusstumpar i vattenbad på vedspisen.
Tänk vad man kan återanvända. Dessa ljusen eldar jag oftast i den öppna spisen då det är för varmt för att elda upp, men då jag tycker att det är ruggigt och vill ha lite mys.

I måndags tyckte jag att det var så kallt och rått, så jag eldade upp i öppna spisen. Då vi skulle äta middag dukade jag i vardagsrummet, och tände ljusen på bordet. Stefan undrade då vad det var som vi firade, hade han missat något. nej inte alls, men eftersom brasan brann, och jag frös, så tyckte jag att vi kunde äta där inne.

Idag har vi höstväder, det är snöblandat regn som faller.
 


4 kommentarer:

  1. Vi har bara 2 grader här men solen skiner och det är alldeles lugnt, så det känns ok. De som väljer ut årets julklapp måste ha tänkt på dig...en hemstickad tröja. Jag ska leta upp garn idag och se vad jag ska sticka för något. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jo, jag tänkte också så igår då jag hörde på radion att årets julklapp är hemstickat. Har ju stickat ett par åt Sofies kollega, fick sen en beställning på fyra par till en annan kollega, och har nu fått beställning på ännu ett par. Garnet till två av paren har en leveranstid på 3 veckor, hoppas bara att garnerna kommer innan jul, annars så får det bli något annat. Jag har ju lite liggandes på lager. Det tar ju bara ett par tre dagar att sticka ett par. Kram

      Radera
  2. Du är bra på att återanvända!
    svar.Det finns bra sånger från denna tiden också!
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag försöker så gott jag kan. Tycker inte om dagens slit och släng.
      Kram

      Radera