fredag 31 juli 2015

Vi går åt olika håll!

Dagarna de rullar på. Ibland känner jag att det måste hända något. Jag mår lixom lite bättre då, för då har jag annat att tänka på.
Frysen i köket har nu varit totalt igenfrusen. Som Stefan sa -Det går snart inte att stänga frysen. Vi har hjälpts åt att bära ner till extrafrysen på logen. Rensat ut så vi inte har en massa gammalt. Vi hade en ostkaka i frysen, som jag tyckte var passande att plocka fram till onsdagens lunch och middag.

För i tisdags ringde min bror och undrade om jag ville bjuda honom och hans fru på lunch i onsdags. Limefile och klyftpotatis, till kaffet blev det ostkaka och min hemmagjorda hallonsorbet.

Vi brukar bjuda hit "di gamle" på en grillkväll varje år. I onsdags kväll hade jag bjudit hit pappa, Lehna, mamma, Erno och Asta. Vi grillade och hade lite gott småplock till. Till kaffet blev det repris sen lunchen.Det var gott och trevligt.

Igår hade jag tid på röntgen, hjärta och lungor. På vägen hem från Växjö stannade vi till i Ingelstad på Benisab. Vi planerar att i framtiden köpa nya trädgårdsmöbler.

Det är med många blandade känslor som vi hittar på något. Jag är inte på samma ställe som min kropp och själ är. Tittar inte på samma saker som mina ögon. Och så sluddrar jag och tappar ord.
Värken är ännu värre än bedrövlig. Jag knaprar mycket värktabletter nu, men vill inte, utan tar bara precis vad jag behöver. När jag lägger mig på kvällen, tar jag med mig en flaska loka och värktabletter.
I tisdags natt vaknade jag och hade så ont, tog tabletten, skulle sen på toan. Ett rent helvete hade jag innan jag kom ur sängen. Väl upprätt, kunde jag inte gå för jag hade så ont. Om jag väckte Stefan, eller han vaknade av att jag hade så ont vet jag inte. Men iallafall så fick han hjälpa mig ut på toaletten och tillbaka in i sängen. Sen fick han hämta mera värktabletter till mig, så det blev full dos.
Nu på kvällen tar jag två flaskor loka och full dos med värktabletter att ta då jag vaknar på natten.

Hallonsäsongen är i full gång. Men nu orkar jag inte plocka varesig hallon eller vinbären som finns kvar. Stefan får plocka själv. Och jag sover på soffan, fast jag har gjort dubbel sats med hallonsorbet.


Idag blev det en tur ner till Tingsryd för en del ärenden. Vi var bla i Hammarplasttältet och handlade lite. Innan vi körde hem var vi på Börjes, den lactosfria glassen var slut, och de har inte den här i Linneryd.


Må väl! Kram

2 kommentarer:

  1. Jag beundrar dig Lisa. Trots all den värk du har i din kropp, så är dagarna fyllda av olika aktiviteter. Du får så mycket gjort.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Så besvärligt du har det. Jag beundrar dig att du trots det sysselsätter dig så mycket och gör så mycket du nånsin kan. Kram

    SvaraRadera