lördag 25 juli 2015

På väg hem..

Vi hade redan innan bestämt att vi skulle köra igenom Vadstena hem.
 Vadstena klosterkyrka är väldig pampig. Man kan ju se de båda dörrarna, hur små de är, likaså bilarna som står parkerade.
 Då vi kom in i kyrkan höll de på med nattvard. Vi slank ner på en liten bänk utmed långsidan. Jag såg inte så noga, men det var nog minst 6-8 präster som stod innanför altarringen.
 Som vi satt och beundrade kyrkan, så kom det den ena prästen efter den andra, utan den vita kåpan, gående från altaren ner mot orgeln och utgången. En del lämnade kyrkan och andra satte sig på stolarna.
 Vi ville även höra då kantorn spelade på orgeln. Jag kan väl lugnt säga att det inte var en Gudstjänst/andakt som vi är vana vid i vår Kyrka. Men det var en annorlunda upplevelse.
 Vi tog oss en tur in på Heliga Birgittas Museum. Tänk vad vi är bortskämda, vi som lever idag.
 Innan vi lämnade Vadstena, tog vi oss en runda runt Vadstena Slott.
 Kollade aldrig om de hade en guidad tur på slottet. Men vi kan ju planera en annan resa upp till Vadstena. Denna semestertripp hade ju Göta Kanal som resemål.
Vi tog oss en tur in till Gränna, kollade på polkagristillverkning.
Därefter letade vi efter ett lunchställe, som serverar mat som jag kan äta, vi stannade på flera ställen innan vi var nöjda.
Motel Vätterleden blev ett jättebra matställe till oss alla. Mätta och goa, tom förmätta för att stanna i Vrigstad och äta mjukglass, körde vi hem. Stannade bara till i Växjö, för att hämta hem Elsa.

Hem ljuva hem! Fördelen med att åka på semester är att man uppskattar sitt hem mera då man väl kommer hem.
Tack till Jocke och Bettan för en trevlig semestertripp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar