lördag 20 juni 2015

Midsommarafton!

Vi har firat midsommar med några vänner, J o B, sen 1985. De första åren varierade vi oss lite. Men sen 1990 har vi haft en tradition att fira midsommar hemma hos oss. Antalet gäster har varierat, likaså en del av gästerna också. Under flera år så var vi fyra familjer, och två barn i varje familj, + en ungkarl. Andersson Nilsson och Lindqvist är trogna gäster, det var första året i år som A-N inte kunde komma . Vi gjorde på den tiden midsommarstång. Men sen ungdomarna slutade att fira med oss, så har vi slutat med att göra en midsommarstång.
I år var J o B bjudna på 40 års kalas. lite trist. Men J är påhittig. Så han bestämde att han och B skulle komma upp på förmiddagen och ta midsommar ölen och snapsen. De hade även sin son med sig. Han har inte varit här en midsommar på 8 år, det var då dottern dä och han började fira midsommar i Tingsryd med deras pojk och flick vän och kompisar.
Våra ungdomar var ochså hemma här i går då Nilssons var här. Jag hade bjudit hem ungdomarna på lunch.
Vi hade en förstasittning, då midsommar invigdes, andrasittningen blev det lunch. Ungdomarna skulle sen ner till Tingsryd på fest, de körde vid 14,00. Sen hade Mannen och jag ledigt fram till klockan 17,00, då jag hade bjudit till fest, och tredje sittningen.
Det var flera bortfall av gäster i år. Vi blev en liten skara på fem personer, Andersson, Lindqvist och vi. Ganska så skönt då jag inte mår så där jättebra. Men visst saknade vi de andra.

Idag går jag och packa. Jo jag har beviljat mig semester. Mannen ska köra över mig till Öland, där jag ska vara en vecka tillsammans med min syster, och givetvis Elsa.
Ha en fortsatt trevlig midsommar!
Dottern dä, dottern dy, mannen och jag. Och lilla Elsa

1 kommentar: