onsdag 10 juni 2015

En kul grej!

För 10-år sedan, då min farbror hade 60-års kalas, hade hans dam målat tallrikar till alla gäster. En kul grej till bordsplaceringen. Vi fick våra tallrikar med oss hem.
Vi använder våra tallrikar jätte mycket, i princip varje helg, då vi sitter i vardagsrummet och äter gott.
 Nu till 70-års kalaset hade I målat vin och snaps glas till gästerna. Det syns lite dåligt, men det är två flaggor även på snapsglasen, och våra namn. I inbjudan stod det att vi som hade namnade tallrikar eller glas skulle ha de med oss. Då I fyllde 60 år fick gästerna glas, men på det kalaset var vi inte bjudna.
Lite svårt att veta vad man ska ge en 70-åring som har allt, och lite till. Så jag köpte ett "kungaljus" av en god vän som stöper sådana. Då hon kom och levererade ljuset till mig, fick jag en servett-ananas. Jag spanade lite på servettvikningen. Och sen försökte jag mig på att göra en. Jag hade gröna servetter som jag tog, men de räckte inte så på toppen blev det en annan sort. Det blev inte så himla tokigt. Men jag ska köpa lite tunnare och mjukare servetter tills nästa gång. För det ska jag göra fler gånger. Jag brukar inte duka med servetter, för hur många gånger slänger man inte oanvända servetter. De brukar ligga i ett servettställ.

Jag glömde att ta ett kort på "kungaljuset", men hade ett kort sen tidigare år då jag köpt detta fina ljus.

Idag har jag haft en slappedag. M och jag gick en runda på förmiddagen, utan hundar. Sen stannade hon på fika. Därefter har jag bara suttit ute i solen, och gjort ingenting. Mycket välbehövligt.
Det blev lite sent i går kväll på grannens studentuppvaktning.

Ha en bra fortsättning på sommaren!

1 kommentar:

  1. Vilken kul idé att måla namn på servisen. Jag gillar verkligen den där servettananasen. Den ska jag försöka mig på. Var det väldigt svårt? Är inte alla servetter vikta på samma sätt? Inte underligt om du är trött. Du är ju ute på roligheter allt som oftast. Kram och ta det lugnt idag.

    SvaraRadera