måndag 29 juni 2015

Känner mig nöjd!

Idag tog jag mig en tur ner till stickcafét. Alltid trevligt att träffas.
Efter lunch funderade jag på vad jag skulle göra. Hum....Lyssna på en ljudbok, eller...
Blomlanden var fulla med ogräs. I trädgårdslandet har mannen rensat en del, men han har inte rensat rent vid dillen och persiljan. De pillejobbet sparade han till mig.
Jag började med blomlanden. Nöjd med mitt arbete gick jag in och strök undan tvätten.
Men det tar ju inte så lång tid att pilla rent vid dillen och persiljan. Vid salladen och rädisorna var det renrensat. Sagt och gjort, ut med mig och rensa. Därefter satte jag lite ny dill, persilja, sallad och rädisor. Vad jag känner mig nöjd med dagens arbete!
Flädern blommar nu för fullt.Jag har satt till den andra satsen med fläderblomssaft. Har även frusit ner blommar. Då saften är färdig fryser jag ner den också i små burkar.
Saften är ju jättegod, och så kan man blanda goda drinkar.
Ibland så är det delade meningar vart orkidéer ska stå. Dessa har jag haft stående i söderfönster. Den vänstra fick vi i höstas av våra grannar, och den har blommat sen dess. Den högra har vi haft några år.

Denna står i norrfönster, och se vad många knoppar som kommer, och grova stänger är det också.
Denna står också i samma norrfönster. Kommer knoppar här också.
Här har en grov stängel börjat komma, den står i väster fönster. Det är alltid kul då de åter börjar blomma. Orkidéer är min favoritblomma.
Kan undra om någon har missat att jag har en liten "bebis" Mattes Elsa Hon är bara för go hon!

1 kommentar:

  1. Jag läser om så många som har så fina orchideér. Det måste var något fel på min skötsel av dem, för här dör de nästan så fort de kommer inom dörren. Kram

    SvaraRadera