onsdag 2 april 2014

Lyckliga Lisa!

Igår kväll var jag ledsen och orolig, jag hade tid för koloskopi idag. Det var ju under en koloskopiundersökning för 22 veckor sedan som tarmen gick sönder, och jag blev akut stomiopererad.
Jag skulle vara hos stomisköterskan idag kl 8,00 för att spola rent i tarmen. Det går till så att sköterskan spolar i kranvatten i tjocktarmen, och vattnet rann ut i ändtarmen, så jag satt på en toastol i undersökningsrummet. Fy vad det var jobbigt, trodde att jag både skulle kräkas och svimma.
Då tarmen var ren fick jag gå till koloskpiundersökningsrummet. Läkaren gick ner i stomin för att kolla på den delen av tjocktarmen som de inte kunde undersöka i oktober då tarmen sprack. Fy jävlar i havet vad ont det gjorde. Tarmen ser fin ut, och ingen aktivitet i crohns sjukdom vad som syntes.
Det var så skönt att jag hade min man med mig i dag, han satt och höll mig i handen.
Efter undersökningen så pratade vi en del med läkaren, tarmen ska ju läggas tillbaka snart, skulle ju ha stomin i ½ år, dvs 26 veckor. Så det ska ju bli operation innan sommaren.
Då vi var färdiga följde mannen med mig på toan, och när vi gick ut därifrån stod kirurgläkaren tillsammans med en sköterska och väntade på oss.
Jag fick då en operationstid!
Jag blev överlycklig! Tisdagen den 15 april ska jag operera tillbaka tarmen. 

Och igår fick jag brev ifrån Försäkringskassan. I april upphör min sjukskrivning, och istället så får jag sjukersättning. Jag är färdigutredd, alla rehabiliteringsmöjligheter är nu uttömda. Det anses att jag inte har någon arbetskapacitet. Tragiskt, med så är det.

2 kommentarer: