lördag 5 april 2014

Gardinuppläggning!

Då sofflocket saknades på kökssoffan så kom häftapparaten snabbt in till mig. Soffan blev bra, och kudden som jag köpte på ett living and room party  passar bra till.
 För en tid sen köpte jag nya gardiner till vardagsrummet. Nu har jag äntligen börjat med uppläggningen, Bra att ha ett stort gammalt bord i vardagsrummet, som jag inte behöver vara rädd om.


 Lotta ville vara med då jag höll på med mitt. Och så trodde hon att hon skulle få sitta bland mina kaffekannor, men ack vad hon bedrog sig.
Hon åkte snabbt bort så hon inte av misstag skulle haft sönder något.
 Jag brukar inte nåla då jag syr/lägger upp gardiner. Det är mycket enklare och smidigare att vika och stryka uppläggen.
 Vi handlar nästan allt här i Linneryd, men de har inte allt, så igår åkte jag ner till Tingsryd. Har fått för mig att jag skulle ha nya gröna längder till mina kökskappor, så jag gick till tygaffären. Inte blev det några gröna gardiner, utan det blev ett gult tygstycke som jag idag har sytt gardiner av, och så köpte jag fyra nystan garn. Det är perfekt att sitta i vardagsrummet och sy.

Strykbräda, linjal och tygstyckena, de blir bra de. 

För lite sedan stickade jag färdigt strumporna till vänster, men tyckte att det blev så mycket garn över, så jag vägde garn och strumpor och kom fram till att det räcker till ett par strumpor till, fast en storlek mindre. Garnet räckte precis till det andra paret.
Har kommit en bra bit på det åttonde strumpparet. Himla kul.

Idag har jag verkligen haft energi att göra något, och som jag sa till Söstera Mi, så hade jag mitt bakslag i går, dagen innan jag fick min energi. I morgon har jag inte tid att få något bakslag, för då kommer alla ungdomarna och Signe hem till mammi och pappi! Så då blir det goemat!

Igår åkte jag ju ner till Tingsryd, så jag skulle hinna handla färdigt lagom tills mannen slutat jobba och hunnit köra till Tingsryd. Då jag stod och väntade på honom så ringer han. Han hade glömt lilla frun, och var på väg hem. Nå väl, jag fick vänta ca 15 min extra, nedrans make jag har. Vi åkte till färgaffären, för att titta ut färg till badrumsskåpen, och så valde vi tapeter till vårat sovrum och till bokrummet. Snabbt enkelt och smidigt, detta tog oss hela 10 minuter. Tyvärr så vad inte mannen med på att välja ut tapet till köket, så det får bli operation övertalning.

Ha en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar