fredag 26 juli 2013

Planering, och verkställning av mina planer!

Elsa skulle ha sin ett-års-spruta, så i onsdags förmiddag tog vi oss en tur till djursjukhuset. Ingen kö där inte. Vi var färdiga med anmälan sprutan och betalningen på ca 10-15 minuter.
Därefter körde vi till Jysk, jag skulle ha en solsäng, och så köpte vi 4 rullgardiner till uterummet.
Som vi var färdiga ringer de ifrån tapetaffären och meddelar att tapeten är kommen.
Yes, svågern kommer och fortsätter spackling och slipning, för att sen börja tapetseringen.

Vi var bortbjudna till ett par goda vänner till oss igår kväll. Vi blev lite försenade pga tapetseringen. Men maten var mycket god, och vi hade som vanligt mycket trevligt. Vissa människor gillar man mer än andra.

Igår kom svågern och fortsatte med tapetseringen, de blev superbra!
Därefter så flyttade mannen skänken från sovrummet till bokrummet, och så skruvade han upp TV`n på väggen i sovrummet. det blev så bra så. Oj vad rymligt det blev i sovrummet.
Jag har nu bytt namn på rummen, nu mera så är det kontoret, bokrummet och gästrummet. Förut var det Sofies rum, Thereses gamla rum där uppe och Thereses rum där nere. Visst har tjejerna kvar sina sängar, så de är så himla hjärtligt välkomna hem. Men jag och mannen ska ha huset inrett till oss numera. Och jag har inte tänkt ha något "skräprum".

Varmt och kvavt har vi idag. Och så är jag ju så trött, och ont. Jag har legat en hel del i min goa solsäng fast värken hindrar mig ifrån att vända på mig det är lite jobbigt. Stundvis då jag orkar så har jag plockat lite på övervåningen. Vill inte bära upp barnens gamla fotoalbum på vinden så de har jag satt in i skänken, + lite av mina pärmar, typ pärmen med telegram o dyl från vårat bröllop. Alla mina mönster sen jag sydde kläder kan ju inte heller hamna på vinden.

Sofies rum, dvs kontoret är i princip helt färdigt och iordninggjort. Thereses gamla rum där uppe, dvs bokrummet där stor det en del tavlor utmed väggen, pärmar som ska rensas och tömmas, där finns en del kvar att göra, och så ska vi köpa en fåtölj dit in, så måste jag köpa hylla till mina ljudböcker.  I vårat sovrum har jag kommit på att vi skulle ha en hylla, eller två konsoler att ha DVD´n på, och så vill jag ha nya mattor dit. Till hallen där uppe ska vi köpa en soffa till, undra när det ska bli. Än så länge får inte mannen frid o fröjd, nu är jag på hugget!!

2 kommentarer:

 1. Roligt med lite ommöblering och ny tapetsering i huset. Det tar tid att gå igenom alla saker man har, men varför ska man stressa.
  Jag har haft huvudvärk hela dagen, det är väl den här värmen som gör sitt. Vi kunde väl få lite regn.
  Sommarkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul att ändra om lite. Och nya tapeter var vi ju tvungna till efter vattenskadan.
   Hoppas att din huvudvärk har fattat att hen inte var välkommen, utan flytt fältet!
   Ett litet stillsamt nattregn hade gjort nytta här nu.
   Kram

   Radera