Jag har förstått att det finns en hel del som inte vet vad brynost är, och många som aldrig har smakat.-
Jag börjar med att koka upp 5 liter komjölk, vispa ihop 1 liter fil, 1 dl grädde och två ägg. Vispa ner detta i mjölken som åter får ett uppkok. Därefter la jag massan i ett durkslag så vasslen rann av. En fuktad handduk la jag i en ostkorg, sen la jag ner massan i korgen jag strödde även ner lite socker. Sen fick massan samla sig och det rann av lite mera vassle, Efter flera timmar så la jag den lilla "kakan" på ett bakplåtspapper och penslade med uppvispat ägg, och sen in i ugnen på griljering.
Och nu är brynosten färdig att äta, skär den i tunna skivor och lägger på kex eller en brödskiva.
Igår gjorde jag kubb-bröd, och det är himla gott med kubb och brynost.
Kubb är ett bröd som man kokar i ca 4 timmar. Lite annorlunda men gott.
Igår gjorde jag kubb-bröd, och det är himla gott med kubb och brynost.
Kubb är ett bröd som man kokar i ca 4 timmar. Lite annorlunda men gott.
Sånt tålamod när det gäller matlagning och bakning har inte jag, så jag förstår att jag får titta i månen efter både kubb och brunost...eller det finns att köpa i butikerna? Hoppas du får en mysig jul.
SvaraRaderaNej, jag tror inte att det finns att köpa. Vissa grejer är kul att göra och bevara.
RaderaSkönt när det mesta är klart. Roligt att du fortfarande håller på med brynost och kubb. Det är verkligen tidskrävande.
SvaraRaderaKram!
Visst tar det lite tid, men det sköter även sig självt.
RaderaHej jag har aldrig ätit sådan ost, ser smaskens ut.
SvaraRaderaVacker amaryllis grattis till de, och vilken pang gran.
Våran är en rumsgran, 'fniss'
Önskar dig och hela din familj God Jul, ta hand om dig.
EVa och Rolf
Godnatt, hi hi . . .
Haha, det är bland en av de fulaste granar vi någonsin har haft.
RaderaÖnskar er också en God Jul!