tisdag 1 december 2015

Adventstid kom till mitt ensamma hus...

...jag sätter i staken ett sparat ljus.
Jag skulle ha satt hemstöpta ljus i staken, men jag orkar inte, och får inte öppna låda. Lådan är för tung för mig just nu.
Jag mår inte sådär jätte bra, har ont och är jätte trött. Det blir nog bättre då klippsen plockas kort. Vilken tur att jag har mitt lilla yrväder. Elsa ger mig så mycket glädje och kärlek. <3
Vi ligger på soffan tillsammans och sover både på för- och eftermiddagen. Däremellan sitter vi i fåtöljen och sticka. Sofies vantar stickade jag färdigt på CLV, men trådarna har jag fäst sen jag kom hem. Nu håller jag på med en mössa till henne. Kul att ha någon att sticka till.
Det gäller att planera mina dagar, så jag inte gör för mycket. I går fållade jag mina nya köksgardiner, sen fick Stefan hänga upp dom. Jag får väl visa de nya någon annan dag. Det blev väl helt okej, men jag tycker bättre om mina gamla gardiner som hänger i hallen och tvättstugan, det är bara 27 år sedan jag köpte kappan på torget i Växjö.
Natten emellan söndag och måndag hade vi besök. Det var Gorm som hälsade på, men vi hade heller sett att han inte kom. Han var uppe och rev ner takpannor på både huset, ladugården och kokhuset.
Jag har inte varit med ute i skogen, men det är visst värre nu än det var då Simone var har i oktober 2013
Gorm tyckte att vårat hus låg på fel ställe, för han försökte att flytta på huset, och jissus vad det knakade. Men har huset stått på samma ställe i över 100 år, så får det nog stå kvar.

Vädrets makter rår vi oss inte på!


2 kommentarer:

  1. Det låter som du haft det betydligt värre med stormandet än vi haft. Vårt hus klarade sig helt, men det dundrade bra. Jag är lite avundsjuk på dig för lilla Elsa. Tänk att ha en sån goding hos sig. Kram

    SvaraRadera
  2. Mattes lilla yrväder är så go så.

    SvaraRadera