tisdag 8 oktober 2013

Lite bakåt blickning!

I fredags hade jag dottern den yngre hemma hos mig. Och vi hade även Signe här. Då dottern den äldre slutade sin praktik för dagen körde vi in till Växjö. Vi var nämligen bjudna till den yngre och hennes sambo, han har nu fyllt 20 år. En trevlig fredagskväll, med god mat.
 På söndagen kom söstera mi och hennes karl med husvagnen. Den är nu på vinterförvaring på våran loge. Dottern dy hade inget för sig, så hon åkte med dom hit på en fika.
 Vad det är fint i våran natur nu, jag bara njuter och beundrar alla olika färgnyanser.
 Vi har nu plockat ner alla äpplen, ifrån 5 olika träd. Fillippaträdets grenar har rest sig, och är en halv meter över marken.
                                         Nu är matkällaren riktigt full.
 Mannen satte in bockar för att kunna sätta in mera äpplen. Vi plockade även ner i 4 spannar, vi ska göra lite mera äppelmos på fredag.
Jag har satt in mina blommor som jag har i uterummet i källaren, och så har mannen grävt upp dalierna.
Det är en bra storlek på äpplet!
 Mamma är på kupan och jobbar. Förra veckan fick de in 4 ljudböcker som hon köpte till mig, hela 30:-/stycket. Billigt och bra.
 Förra helgen då vi var på Öland, köpte jag dessa kakfat. Lite komiskt som min syster sa-vi bor i glasriket, åker till Öland och köper glas.
                                          Mattes Yrväder-Elsa
Idag har jag hittat mina ringar. Vad jag blev glad. Men det var som jag trodde att de bara skulle komma fram någon gång, ingen mening att leta. Men inte låg de där jag trodde, inte. Utan uppe i sovrummet, i en värmeljuslykta, under värmeljuset. Och det vet jag att där har inte jag lagt dom. Jag misstänker att min man tyckt att jag lagt dom på ett dumt ställe i köket och därför burit upp dom. Jag kan säga att jag fått mig en läxa. Den på pekfingret har jag fått av tjejerna och maken, därför var jag extra ledsen att den var borta.
Nu har tisdagen nått "the end".
Trött och sliten är jag. Har gjort en ordentlig städning på övervåningen, och det var välbehövligt. Så nu ska jag med gott samvete trilla ner i snarkelådan.
Puss och kram, god natt!

4 kommentarer:

 1. Vilken tur att ringarna kom till rätta. Det som inte är stulet... :)
  Oj..det var verkligen ett stort äpple!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visst ju att jag "någon"gång skulle hitta dom, och så bara låg dom ju där.
   ja visst är äpplet stort, de brukar vara så stora!
   Kram

   Radera
 2. Hösten är verkligen vacker med alla dessa färger som i eran trädgård. Och på Röda Korset och Erikshjälpen har jag hittat många fynd när det gäller böcker och annat. Gillar dom ställena.
  Ibland är man riktigt vimsig och förlägger saker på helt andra ställen än man tror men som du skriver så kommer det alltid till rätta förr eller senare. Ha en bra vecka...kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Erikshjälpen i Växjö är trevlig. Röda korsets Kupan blir inte av att jag går till, vet inte varför.
   Kram

   Radera