torsdag 3 oktober 2013

Goda fina äpplen!

Det är lustigt vad vi har lustiga uttryck. I flera år har jag hört och sagt att "man" är i "fyllan" då man fyller år, det är visst inte många som hört det, har jag nu förstått.
För en tid sedan vann jag 500:-, för de köpte jag mig ett Pandora-armband. Sen då jag var i "fyllan", jag fyllde 45 år, då önskade jag mig pengar, eller presentkort på Höjers i Tingsryd. Jag fick en berlock i födelsedagspresent, och en hel del pengar så har jag köpt fem berlocker, den femte hade de inte hemma, utan de fick beställa hem den, igår var jag och hämtade den. Jag är så nöjd med mitt armband.
 I år har vi väldigt mycket med äpplen. Vi har börjat nedplockningen, så nu har Fillippaträdets grenar rest sig en hel del. Man ser hur grenarna lyfter för varje äpple man tar.
Jag och mannen plockade lite i söndags, sen har jag försökt att plocka lite om dagarna, men jag klarar ju inte av att ha armarna över axlarna. Vi har nog inte ens plockat ner hälften ännu. Men matkällaren är nästan full. Måste nog spika mera hyllor.
 Vi äter mycket, ger bort en hel del, och nu kör mannen ut fallfrukten i skogen till djuren, när de börjar bli dåliga i vinter så slänger vi ut äpplena till djuren.
Jag vill inte göra för mycket, för värken är inte vad den borde vara. Igår då vi var hos dottern, kom jag inte upp ur hennes soffa, utan mannen fick hjälpa mig, inte blev det bättre av att åka i hans tjänstebil hem, fy vad jag tycker illa om den bilen. Nu gäller det att passa mig för vad jag gör. Vi är ovänner, jag och min kropp!

I två dagar nu har dotterns hund,Signe varit här, mysigt. Hon kommer i morgon också. Stundvis är det fullt ös på Elsa och Signe.

3 kommentarer:

 1. Wow..vilka äpplen!
  Fantastiskt många!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en del är också riktigt stora!
   Ha en trevlig helg!
   Kram

   Radera