lördag 15 oktober 2022

Packa, mala, packa!

 Egentligen inget roligt, men det är gott att ha i frysen.  I måndags började älgjakten här hos oss. 

Stefan slutade jaga älg för flera år sedan, och min bror jagar på vår mark, så han betalar inget jaktarrende. Men han och hans fru vill inte ha köttet, så de brukar sälja köttet. Förra året kom jag på att vi skulle kunna ta köttet. det kändes lite fel att han jagar gratis och säljer köttet. Och det höll han med om.

Igår kväll då jägarna styckat färdigt ringde de till oss, så vi körde ut till Åskefälla, som byn heter där jag är uppvuxen och där min gård ligger, vi hämtade hem ca 7 kg älgkött. Sen var det att skära till stek, grytbitar och sen mala det som skulle malas. Skönt då det var färdigt, och lagd i frysen.

Jag har börjat förbereda ysteriet. Har köpt ostlöpe och cognac. Nu ska jag bara få till en helg då vi ska köpa mjölk och jag ska ha tid att ysta. Jag har för få helger, känns det som. 

Har även börjat förbereda "vinstöpningen". Jo det är vinstöpning, för vi stöper ljus och dricker vin och har mycket trevligt.

10 kommentarer:

  1. Maken jagar inte heller. Men vi har alltid fått kött i stället för arrende. Trodde att det var dåligt med älg i år, och det är det nog. Men jaktlaget har skjutit ett antal Älgar, så i morgon finns det köttcatt hämta. Stycket och någorlunda klart. Bara att tacka och ta emot. Ha det gott! Kram//Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varken här eller i Åskefälla får markägarna något kött. Det sägs att det inte finns någon älg, men svärsonen Christian har en kamera uppe i skogen där vi lägger äpplen. Så han får bilder på fina älgar, även rådjur och vildsvin finns där uppe. Kram

      Radera
  2. Du har mycket roligt att göra framöver. Men jobbigt också, tycker jag. / Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det frestar på. Jag måste planera mina dagar , så jag kan vila både innan och efter mina aktiviteter. Kram

      Radera
  3. Du har mycket på gång, förstår jag. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att hitta på roliga aktiviteter är min livs kvalite. Kram

      Radera
  4. Att hitta på roliga saker gör att vardagen känns lättare!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Hon är så snäll och tillgiven.Vi lär känna varandra och det fungerar än så länge bra!
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Visst är det bra att kunna skylla på myggen :-)
    Kram!

    SvaraRadera