lördag 12 februari 2022

Så irriterande!



 I torsdags var jag hos Sofie och Helmer. Passade på att fota koftan tillsammans med mössa, vantar och raggisarna som jag stickat till Helmer. Härligt garn, och Sofie är nöjd.


Men vad jag inte är nöjd med så är det detta raggis-garnet. På hälen fick jag börja att skarva garnet för att randningen skulle stämma.

Sen var det en knut på garnet, och efter knuten så var garnet nystat på fel håll. Så det var bara att nysta upp garnet. Jag kom till ännu en knut, efter den knuten var garnet nystat på rätt håll. Jag fick även riva upp/sticka baklänges på den andra raggisen. För jag vill att randningen ska vara lika på båda sockorna.
Dessa är storlek 31-33, planen var att det skulle bli ett par st 38-39, men ska jag göra det så måste jag först köpa ett till nystan, om nu randningen ska stämma.

Tänk vilka problem man kan ha!

Trevlig helg!

4 kommentarer:

  1. När jag stickar sådana sockor, så får det bli dom det vill med rankningen. Ibland stämmer det bra. Oftast inte. Men dom är varma ändå. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tur att vi är olika. De flesta gör som du. Men det klarar jag inte av, jo, jag vet, jag har en del ideer.
      Håller med dig, det viktigaste är att de är varma och sköna.

      Radera
  2. Vilken miss! Det brukar annars stämma bra, tycker jag. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väldigt olika, ibland så finns det inga knutar och ibland så finns det många.
      Jag köper alltid två nystan då jag ska sticka sockor, för jag vill sticka båda samtidigt. Det ena nystanet har inga knutar hittills, medans det andra har flera.

      Radera