fredag 17 mars 2017

Frusen kvarn!

Ibland, ganska så ofta, måste jag själv tvinga mig att göra vissa saker. Jag blir lixom inte färdig.
Igår la jag köttkvarnen i frysen, och tog fram älgkött ifrån frysen, kött som skulle malas.
Tyvärr så hann väl köttet att tina lite för mycket, så det var lite jobbigt att mala köttet. Bäst är om köttet är halvfruset och kvarnen riktigt kall. Men iallafall så till slut så köttet färdig malt.
Funderade på om jag skulle frysa ner färsen, eller göra biffar.
Men jag bestämde att jag skulle göra biffar. Gott att ha i frysen.
Dagens väder kan lätt göra mig deppig, solen skiner, och så kommer det en regnskur, sen kommer det en hagelskur.

Ha en trevlig helg!

4 kommentarer:

  1. Bekvämt och bra att ha färdig mat i frysen. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det, brukar alltid ha köttbullar och ev biffar i frysen.

      Radera
  2. Sådan-köttkvarn-har-jag-inte,-jasså-ska.kvarnen-vara-kall-och-köttet-halv-fruset,-tänk-det-visste-jag-inte.Jag-är-en-konstig-husmor.
    Håller-med-att-bra-att-ha-färdigt-i-frysen.Lagar-ofta-middagar-i-mängder-och-fryser-ner-i-portioner.Så-har-jag-gjort-nu-i-mars,-sommartid-vill-jag-inte-stå-vid-spisen-och-'födabarn',-hihi-då-ska-man-vara-ute.
    Söndagskram/Eva

    mellanslagstangent-är-paj,-måste-köpa-nytt-Tbord.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kärvar inte i köttkvarnen om den är kall och köttet halvfruset, har svärsonen lärt mig.

      Radera