måndag 16 maj 2016

Ibland så går det fort!

Det sägs att min gastro-läkare ska/har gått i pension.
I januari fick jag träffa en ny läkare, hon var trevlig. Men hon kunde bara utläsa i min journal att jag har crohns sjukdom i tjocktarmen.
Sen har jag ringt in till gastro, för jag vill ha papper på vad i matsmältningskanalen jag har crohns sjukdom. För mig är det viktigt.
Första gången som jag ringde pratade jag med Sofia-Louice, hon gjorde en notering i min journal.
Eftersom jag sen inte hörde något, och så ville jag även ha mina provsvar, ringer jag tillbaka till gastro, pratar då med Ingegerd. Ingegerd gör inte alls någon notering om att jag ringt och vill ha diagnospapper.
I fredags ringde jag åter till gastro, och pratar då med en Bogica. Hon säger att min läkare har gått i pension. Jag är påstridig om att jag vill ha papper på var jag har crohns. Berättar även att jag har mailat läkaren, men Bogica säger att det har jag ingenting för, eftersom läkaren har gått i pension så läser han inte mailen. Till slut säger jag att om jag inte kan få detta så vill jag ha mina journal anteckningar, alltihopa från september 2004 fram till nu.
Bogica skulle se om det gick att ordna en ev telefontid med min läkare.

Tänk ibland så går det att fixa till något, bara man är påstridig.
Idag fick jag ett brev, att jag har en telefontid på tisdagen den 23 maj, med min gastroläkare som jag har haft den september 2004, och fram till det att jag träffade Li Zho i januari 2016.

Jag vet ju att jag har crohns sjukdom i matstrupen, tolvfingertarmen, tunntarmen, tjocktarmen och i ändtarmen. Men det bör ju ändå stå lättläsligt i min journal.

Ibland så är jag envis! Och det hjälper!

4 kommentarer:

  1. Ibland är det onödigt besvärligt att kunna få information.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tar ju mycket energi för mig. Det gäller ju min framtid, så jag får rätt vård, och inget får glömmas bort.

      Radera
  2. Tänk att man alltid ska behöva "ligga på" för att få veta "sanningen"
    kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan nästan tycka att Li Zho skulle tagit tag i detta då jag var hos henne i januari, då hon inte hittade i min journal.

      Radera