måndag 18 augusti 2014

Var sak har sin plats.

I lördags var det åter dax för den årliga "byafesten". Det är 13 år sedan vi i byn började träffas på någons loge , partytält eller garage. Vi hade tur med vädret, och getingarna var ganska så lugna också. En mycket trevlig kväll, vi var inte hemma förrän klockan var över 24.
Min man har varit med alla gånger, jag missade 2010 då jag låg nyopererad i Jönköping. Det var då jag stelopererade min nacke.
Tröttare än tröttast var jag igår. Och med vårat regnväder så blev jag inte piggare heller.
Vi hade dottern och svärsonen hemma på lunch-kantarell och champinjon-mackor, och på en taco-kvällen. Så härligt när de kommer hem till oss. Jag Elsa och Signe låg och sov på em.
 Förra veckan då jag klippte Elsa fick hon stå på bordet, dagen efter så hoppade hon själv upp på bordet, där låg hon och vilade.


Idag missade jag stickcafe´t. Det blev istället en tur ner till vårdcentralen. Är totalt helt kass i magen, funderar på om jag kan vara i ett crohns-skov. Lambi-toapapper är som ett riktigt grovt sandpapper. Det är en pina att springa till toaletten i tid och otid.
Morgon och dagtid är det fruktansvärt att äta eller att dricka. Kvällarna går bättre. Inga som helst problem att äta taco, med fefferoni, vitlök, rödvin.
Starkt kryddad mat, rå lök ody inga problem att äta, vilken tur att jag inte har problem med magen. Fast jag tål inte fett. Samtidigt som jag är magsjuk så har jag en järnmage, lustigt.
Ska ringa in till gastro och fråga hur jag mår.
Då solen lyser med sin frånvaro, får vi glädjas åt solrosorna!
Ha en bra dag!
En bloggvän hade gjort i ordning i sitt kryddskåp, hon ställde kryddorna i bokstavsordning.  Jag har var krydda på sin plats, efter hur mycket kryddan används.
Jag är väl lite knasig, men de flesta saker har sin bestämda plats. Himla smidigt för jag slipper att leta.

2 kommentarer:

 1. Så bra, enligt provsvaren så är jag frisk.
  Fast ska lämna avföringsprov, för säkerhets skull.
  Ett blodvärde på 129 är inte illa.

  SvaraRadera
 2. Vad har du för knasig bloggvän som ställer kryddorna i bokstavsordning? ;)
  Vad roligt med byfest.
  Nästa år kanske jag får vara med? ;)
  Kram!

  SvaraRadera