tisdag 1 juli 2014

Flytt och flyttstädning

I helgen flyttade dottern dy och pysen till en annan lägenhet, de hade en tvåa på 46 kvadrat, flyttade till en tvåa på 74 kvadrat, vilken kontrast.
De kollade upp med olika städfirmor, och bestämde sig för en, "flyttstädning i Växjö", det skulle kosta 1200:- efter RUT.
Städfirman skulle ringa 30 minuter innan de kom, och 30 minuter innan de var färdiga, så att även hyresvärden skulle kunna vara med och godkänna städningen.
Men en man som inte kunde svenska ringde då de var utanför lägenheten, så de fick vänta på att dottern skulle komma och släppa in dom. Och de ringde inte alls då de var färdiga.
Idag kl 9,00 var det besiktning, och städningen gick inte igenom.
Följande klagomål:  *toalettdörr och ytterdörren var smutsiga
                             *kylskåpet var smutsigt
                             *väggen under hatthyllan var smutsig
                             *golven var svartrandiga
Dottern ringer mig och undrar vad hon ska göra, och hur i hela friden kan golven bli svartrandiga, likaså väggen under hatthyllan. De måste haft smutsiga trasor och golvmopp.
Dörrarna och kylskåpet hade de inte alls gjort något åt. Vilket står på deras hemsida att de ska göra.
Hon skulle till jobbet, och pysen hade redan börjat jobba.... hummm.....
Vad gör inte mammi då???... jo hon ringer mormor och E, undrar om de kan följa med till Växjö och agera städfirma. Klart att de ställer upp, de är så snälla och hjälpsamma.
Jag låg på alla fyra och knäskurade golven två gånger för att få bort det svartrandiga, så skitiga golv har ungdomarna aldrig haft, så jag undrar hur en städfirma bara kan få de så skitiga.
Det tog oss en timme (dvs tre timmar totalt) att städa om lägenheten.
Då hyresvärden sen kom för att granska så sa hon att hon tyckte synd om ungdomarna, eftersom hon vet att de är ordningsamma och skötsamma. Och hade anlitat en städfirma för att slippa städningen.
SÅ JAG VARNAR ALLA FÖR FLYTTSTÄDNING I VÄXJÖ.
Flyttstädningen finns i hela Sverige. Och de har ett telefonnummer i hela landet.

Vad gör man inte för de underbara ungdomarna, jo jag ställer upp nästan helhjärtat. Men jag är inte säker på att jag kommer ur sängen i morgon, och om jag kommer ur sängen vet jag inte hur jag ska ta mig ner för trappan, men det är morgondagens bekymmer.
Trött och trött, och ännu mera gnäll....phu...

Ha en fortsatt trevlig kväll, nu är det dax för en promenad.
P & K

1 kommentar:

  1. Fattar inte hur dom får kalla sig för kvalificerad städfirma den firman. Inga pluspoäng för deras del i mina ögon sett. Men så skönt för dottern att ha er som ställde upp :)

    SvaraRadera