fredag 11 juli 2014

Välkomna mina pengar

Som sjukskriven, eller att ha sjukersättning så har man rätt till AFA-ersättning. Men då man är inskriven på arbetsförmedlingen så får man ingenting.
Från november 2011-maj 2013 var jag inskriven hos a-f, och genomgick deras utredning och arbetsprövning.
1 juni 2013 blev jag sjukskriven igen, och tog då kontakt med AFA, men fick till svar att mina efterskyddsdagar var förbrukade. Jag tyckte väl att det kändes fel.
1 april 2014 fick jag åter sjukersättning, och tyckte väl då att jag borde få ersättning iallafall från AFA. Efter telefonkontakt skickade jag in beslutet om sjukersättning. Det tog inte lång tid förrän jag fick ett brev där även denna gången fick till svar att efterskyddsdagarna var förbrukade. De skrev även att om jag inte var nöjd med deras beslut eller om jag ville överklaga så skulle jag höra av mig.
Det kändes lite trist, så efter någon veckas samling av mod ringde jag upp AFA.
Jag tyckte väl att killen jag pratade med var lite kort i tonen, men han skulle skicka mig papper om överklagan.
Efter några timmar ringer killen från AFA tillbaka till mig. Han berättade att han tyckte att allt kändes fel, så han gick igenom min journal, och kom underfund med att AFA hade gjort fel.
September-oktober 2011 hade min läkare sjukskrivit mig, men f-k beviljade ingen sjukpenning så jag var utan ersättning. Men eftersom jag hade läkarintyg skulle jag ha fått AFA ersättning. Jag hade även rätt till AFA ersättning från 1 juni 2013.
Han berättade att jag skulle få dessa pengar retroaktivt, och med ränta.
Ja jissus vad glad jag blev. Inte tackar jag nej till pengar, 15500:-, och så kommer jag att få 1700:- i månaden fram tills jag fyller 64 år, om jag inte blir frisk så jag börjar att jobba.
Det kanske inte är så mycket pengar, men för mig är det jätte mycket pengar.
Så nu kan jag äntligen köpa mig en ny telefon, sen får jag väl spara resten, eftersom jag plockade ut 10000:- då jag köpte nya glasögon.
Kortfattat så ska man alltid ifrågasätta ett avslag. Tänk vad pengar jag hade gått miste om ifall jag accepterat ett nej.

Ha en bra dag i sommarsolen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar