torsdag 26 december 2013

Julefrid-juletid!

Det är så härligt att vara hemma på julafton. I år var alla ungdomar lediga, så de kom hem, svärmor kom också till oss.
 I år dukade jag fram den kalla maten på arbetsbänken, förut har jag alltid haft det trångt jämte vedspisen, maten har då varit väldigt ihoptryckt. Nu satte vi fram öl och julmusten där istället.
 Den varma maten hade sin vanliga plats på vedspisen, vi eldar precis bara upp, så håller maten sig varm.
 Här sitter hela sällskapet.
 Kalle Anka är ju ett måste på julafton.
 Utav min man fick jag magnetmadrass och kudde. Hoppas nu att det ska hjälpa mig med värken. Kudden har jag sovit med i två nätter, madrassen har jag bäddat i sängen idag. 
Jag fick en hel del andra julklappar också, och jag blev nöjd med allt. Tack allihopa!!
 Vi fick denna ljusstake med ljus utav pappa och hans dam, jag har aldrig sett en sådan stor ljusstake. De har köpt den i Belganet i Blekinge.
 Även i år har jag köpt "kunga-ljus-kronan" av en bekant. Vi hade så varmt i huset så vi kunde inte ha några ljus tända, så jag får tända ljuset en annan dag. Vi fick en fin blombukett av våran hyres gäst på Olofsberg. Tack Inger.
 Det blev ingen tänd brasa i år. Men jag tror inte att tomten fryser. Hade vi eldat så hade vi fått värmeslag.
Alla våra gäster sov över hos oss. Så det serverades julmat, jansons, omelett, köttbullar, biffar, prinskorv, isterband, ål, räkor, mm till frukost.

Då ungdomarna åkt hem, farmor lagt sig och sov, somnade även Elsa, totalt helt utslagen.
Jag vilade också, för vi var bjudna till min svägerska och svåger på middag.
Min svägerska fyller år på juldagen, så hon har alltid kalas då,så det passade ju att farmor stannade kvar och åkte med oss till Ingelstad.

Idag, annandagen, är det stora jaktdagen, så mannen är ute och springer i skogen.
Själv så är jag hemma och slappa. Det kan jag behöva. Det har inte bara varit roligt och trevligt.
Jag har haft det trist och otrevligt också.
Ändå att jag lagade all julmat så jag skulle tåla maten så blev jag dålig. Jag fick lägga mig på julafton under måltiden, ont i magen och mådde illa. Fullt flöde i skitpåsen, fick tömma två gånger i timman, och det bara bubblade. Det började att sippra i ventilen så jag fick byta påsen på kvällen. Jag sov dåligt på natten, fick ju fortsätta att tömma, fast inte riktigt lika ofta. Men mitt i natten såg jag att påsen hade börjat släppa, så då bytte jag igen, innan det började läcka.
Igår på förmiddagen fikade farmor jag jag, plötsligt blev det varmt, påsen hade släppt, och skiten den rann. Vad ledsen jag blir. Det var bara att ta proceduren, sen åkte vi på kalas.
Och vad händer i Ingelstad då jag är ute och går med Elsa, SKIT, SKIT, SKIT. Påsen släpper igen. Jag blir arg, och ledsen. Men jag har värdens underbaraste man, han hämtar min väska i bilen och hjälper mig, och tröstar mig då vi är på toan och gör om denna .....proceduren. 
Vad gjorde jag utan min underbara man???

God fortsättning alla ni! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar