onsdag 20 september 2023

Cykelfest!

 Äntligen var det åter dags för Linneryds roligaste fest, Cykelfesten, som ägde rum i lördags.

16.30 samling vid skolan.

16.45 öppnade vi första brevet, för att få reda på vart vi skulle vara 17.15 på förrätt. De som vi kom till hade fått meddelande att de skulle servera en sallad, så det fick jag, de andra fick smördeg med en kräm och räkor ovanpå- De misstänkte att det var bla Jag och Stefan, men det stod inte lactosfritt därför trodde de inte att det var vi.

18.45 öppnade vi det andra brevet, vi visste redan att vi skulle servera middagen och att vi skulle få 5 middagsgäster klockan 19.15. Vi serverade Tacolåda. med tillbehör. Jag har så mycket värk, och har svårt att cykla, så därför får vi hålla oss till samhället, slipper att cykla ut i byarna. Sen vill vi ha middagen, eftersom jag inte tål griskött eller fett. Enklast att vi då har middagen

21.00 var det dags att öppna sista brevet, där det stod vart vi skulle cykla för att få efterrätt, som serverades kl 21.30. Där serverads det en pannacotta, och jag fick ett fruktfat. Även här misstänkte de att det var jag som skulle komma.

Mycket gott och trevligt under alla måltider! Roligt att träffa alla människor. Under alla dessa år som cykelfesterna har varit, så har vi alltid haft superkul, träffats trevliga människor. Man kan inte älska alla, men man måste respektera alla, och träffar man en person som man inte gillar, så är det någon annan i sällskapet som man verkligen gillar. Fast vi har aldrig misstyckt om någon.

Klockan 23.00 började efterfesten i bygdegården. En uppsamling och avslutning på cykelfesten.  Under de olika måltiderna försöker man alltid att passa tiderna. Tyvärr så är vi många som inte passar tiden till efterfesten. Själva satt vi kvar till klockan var 01.30. Vi hade supertrevligt. Ja, hela cykelfest-konceptet är helt suveränt roligt. På hemvägen stannade vi till vid bygdegården, bättre sent än aldrig. Men det var slut, musiken hade slutat att spela, men det fanns många kvar, så vi blev stående till 02.30 och pratade. Jag beundrar cykelfestens festkommitten. Tusen tack till Lis-Marie, Stina, Linda och Ulrika. Jag/vi är så tacksamma att ni tar hänsyn till mina problem, så vi kan vara med.

Nu kan vi vänta och längta tills nästa år då vi får inbjudan till ännu en ny cykelfest.

I söndags trodde jag att jag skulle ligga pall, för då vi kom hem 03.30, så ställde jag mig och diskade undan alla glas och bestick. Skönt att ha det gjort, så man slipper börja morgonen med att diska. Klockan hann att bli 04.00 innan jag trillade i snarkelåda.

Nej, söndagen var ingen vilodag. Therese med familj var här på lunch, matrester efter cykelfesten. Därefter drog Stefan, Christian och jag igång med "must-fabriken". Therese försökte hjälpa till, först så trodde vi att hon var bakis. Men det visade sig att hon verkligen var sjuk. Jag trodde knappt heller att hon var bakis, för hon är alltid så försiktig med alkoholhaltiga drycker.

Astrid var smart i söndags för då de plockade äpplen kom hon in till mig med dem, så sa hon att mamma sa att vi skulle musta här inne. och till Therese sa hon att jag tyckte att vi skulle vara här. Jaja, vad gör det om vi blaskar här, vi har plastmatta i köket, lätt att tvätta, krossen och pressen står här i köket, och de har fint trägolv. Vi mustade bara 23 liter äppelmust och provade att göra päronmust, 5 liter. Men jag tror inte att vi ska göra mer päronmust, för det var inte så gott. Till helgen får vi fortsätta att musta. Stefan undrade om vi verkligen behövde mer, men så länge vi har äpplen så tycker jag att vi fortsätter. Äpplena är så maskätna i år, så det är inget att plocka ner och spara. Lika bra att musta på.

6 kommentarer:

 1. Har aldrig varit med på en cykelfest. Vi bort mellan två samhällen. Inte så trevligt att cykla, vare sig i mörker, eller inte helt nykter, på landsvägen. Vet attd et varit en hel del cykelfester under åren, men just nu tycks det vara stiltje.
  Jag skulle vara helt förbi av trötthet, om sovit så lite. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har det också varit stiltje med cykelfesterna, pga Corona, så det var riktigt kul att få inbjudan nu. Det är ca 5-10 hushåll som brukar vara med där man får cykla på ca 2 km landsvägen, men de ha alltid förrätt. Då man ska till oss och våra grannar så korsar man bara landsvägen.
   När man har varit med några gånger, så lär man sig att inte dricka allt som det bjuds på. Jag tycker att det är gott med snaps, speciellt teqila till tacos, och det kan vara farligt, därför valde vi att bjuda på skåne, och jag tog ingen snaps.
   Denna veckan har det varit mycket vilande/sovande på soffan. Det är tur att jag inte har några måsten-krav på mig. För jag behöver ha kul och gå på fester, fast jag vet ju alltid vad det är för pris som jag får betala, men det kan det vara värt. Kram

   Radera
 2. Äpple sylt är också gott!
  Det sägs att barn och barnbarn är livets efterrätt.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr så är äpplena maskätna, så det går inte att använda dem mer än till must i år.
   Jo barnbarnen är verkligen underbara, livets efterrätt.
   Kram

   Radera