onsdag 3 augusti 2022

Vad tar tiden vägen?

För ett par veckor sedan så blev Elsa lite lustig, något var fel. Då vi åt satt hon bara jämte Stefan, hon sa inte ett ljud. Stundvis så försökte hon kräkas. Det var en varm dag, så jag hämtade glass till Stefan, Elsa och mig, men Elsa åt inte sin glass. Inte ens då jag försökte mata henne med en sked.
Då ringde jag till veterinären. Vi fick en tid kl 19.00. Veterinären började att fråga om hon är försäkrad. Klart att hon är försäkrad. Elsa blev undersökt, utan några anmärkningar. Men så sa hon att vi kan röntga henne, det kostar 6000:-, eller söver vi henne och kollar ner i halsen, det kostar 11000:-, eller så får ni åka hem med smärtlindring. Vi frågade då vad hon rekommenderade. och hon ville söva Elsa. Då gör vi så. Stefan och jag lämnade Elsa och körde hem.
Efter några timmar ringer veterinären och berättar att Elsa hade ett 25 cm långt grässtrå som satt fast i halsen, och hade skavt sår. Vilken tur att vi körde in denna torsdags kvällen. Glada körde vi tillbaka in till Växjö för att hämta hem Elsis-Pälsis.
Jag skickade sen in kvittot till försäkringsbolaget Sveland. Jag fick tillbaka 6800:- 
Det är minsann inte billigt att ha djur  
Stefan är nu inne på sin tredje semestervecka. Vi har inte gjort så mycket, eller jo, Stefan håller på att måla. Huset är nu färdig målat, och han har börjat på ladan och stenladan.
Själv så donar jag med lite av varje. Elsa har åter duschat sig och klippt sig. Jissus vad hon surar efter detta. Men hon är så söt då hon är nyklippt, tycker jag.
Det är semester att bara vara hemma, äta gott och njuta av det goda här i livet.

I söndags körde vi och hämtade Helmer. Vilken mysig dag, att ha denna lille killen på 1 år. Men vad trött man blir. På kvällen kom Sofie och Fredrik för att hämta honom. Så det blev ännu en grillkväll.
Stefan och jag somnade ovaggade.

I går kväll hade vi bjudit hit Therese med familj, och Christian pappa med fru. Oj vad klockan springer iväg då man har trevligt.

Det är lite dåligt med skrivandet, men det bevisar att jag har hållit på med något trevligt så jag inte har haft tid. Men jag försöker att läsa hos mina vänner.

 

1 kommentar:

  1. Bra att ni hade henne försäkrad!
    Svar...Det var bra kanna för hon visslade när vattnet kokade
    Kram!

    SvaraRadera