torsdag 11 augusti 2022

Att köra på ångorna!

 Åter igen har jag blivit biten av en fästing. Vad jag vet så är det den tredje i år. Men de är ju så pyttesmå, så det kan mycket väl vara fler, för jag har massor med små sår på benen. Jag la det äckliga krypet jämte en krona.

Stefan och jag är inte alltid överens om hur ofta bilen behöver tankas. Vi körde till Hylte lantmän i Hultebruk. På hemvägen började bränsle mätaren att lysa gul, och så stod det Körsträcka till tom tank, 130 km. 

Antal km minskade hela tiden. Klart att det gjorde det, för vi var ju på väg hem. Då vi släppt av Fredrik så sa Stefan om dieseln tar slut på vägen hem så ringer jag dig.


Vi hade inte kört långt då diesel mätaren ändrade färg, från gult till rött, och körsträcka till tom tank ——km När vi kom till Linneryd sa Stefan att det är nog bäst att tanka innan vi kör hem. Jo jag hade länge tyckt att vi hade behövt tanka. Tanken rymmer 70 liter, och vi tankade 73 liter,  snacka om att köra på ångorna.

Å ibland så blir jag så trött på min älskade man. Men jag älskar honom ändå.

Och nu så kom räkningen. Vi hade tankar två gånger. Första gången 72 liter, och andra gången 73liter. Hum, kortfattat så kommer jag nog att explodera om vi råkar ut för ett diesel slut.

7 kommentarer:

 1. Tankar ofta. Då blir det inte så dyrt... Tänker jag...haha!
  Men faktum, det blir inte jättedyrt att köra bil. Vi har en hybrid, en Toyota som laddar upp batterimotorn under körning. Stor bil är det... SUV...tror jag det kallas. Drar sommartid, i snitt0,49 l per mil.
  Exempel på bränslekosnad... Grimsås till Idre ...ca 60 mil ..där jag fyllde på...500 kr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra att batteriet laddas under körningen. Framtidsbilen är nog med solpanel på biltaken.

   Radera
 2. Är din man en sådan som ska köra till sista droppen innan han tankar? Min f.d. var så´n och jag fattar inte vitsen med det hela. Satt bredvid och våndades om när och var vi skulle få bensinstopp. ( Vi fick det faktiskt också ibland. Då hade han en liten dunk bensin i bagaget så vi klarade oss till nästa station). Följden av detta är att jag själv alltid ser till att det finns rejält med bensin i tanken. Nu har jag ju egen bil och tankar när jag vill. Men dyrt är det, vare sig man tankar ofta eller sällan, bensin eller diesel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jag / Anna-Lena på Frösön som skrev detta.

   Radera
  2. Ja, min man tankar inte i onödan. Förstår inte vitsen med att köra slut på bränslen.

   Radera
 3. Jag har egen bil så jag tankar när jag vill Och det blir alltid så att jag slipper att sitta att ha hjärtat uppe i halsgropen!
  sv..Ja...Det är viktigt att vårda sina förhållande!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kör knappt bil, endast ner till affären en gång ibland. Så vi sålde min bil för några år sedan. Jag har för mycket värk och värktabletter så jag känner att jag inte är lämplig bilförare.

   Radera