fredag 5 augusti 2022

Nu är kräftfisket igång!

I onsdags kl 17,00 så var vi nere på sjön, för att lägga i kräftburarna.  Vid sex tiden igår rodde vi åter ut på sjön, för att plocka upp burarna.

Det är så fridfullt och rogivande.
Stefan ro, och jag plockar upp burarna och tömmer dem. Väl hemma igen så fixar jag med grytorna och vattnet, och Stefan tvättar av dem.  Då vattnet kokar, så dö-kokar Stefan kräftorna, sen lägger han i dem i de stora grytorna.. Vi brukar koka i två stora grytor, men i går fick vi ta tre grytor. Med andra ord så var fångsten mycket bra.
Vi fick också många stora, tom extra stora. Vi vägde en av de största, den vägde 116 gram.
Ikväll ska vi lägga ut burarna igen. Få se om det blir lika bra fångst i natt som i går.


6 kommentarer:

  1. Fiskade kräftor i Viskan i barn och ungdom. Var kul när det var många i burarna. Och goda att äta. Mycket godare än kinesiska kräftor. Ha en god fisketur! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det går inte att jämföra med kinesiska. Det är även stor skillnad på signalkräftor och havskräftor.

      Radera
  2. Grattis till den fina fångsten! Själv har jag aldrig fiskat kräftor... jag hade aldrig ens ätit dem förrän jag var i 30-årsåldern. De var inte vanliga i mina trakter, norra Norrland.
    Nu äter jag dem gärna, men då blir de inköpta i affären. Skulle aldrig klara av att stoppa ner dem i kokande vatten. / Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag tror inte att kräftorna lider då man dökokar dem. De dör direkt då de läggs ner i kokande vatten.

      Radera
  3. Det var en rejäl fångst!
    Ha en bra måndag! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, det är kul att få stora kräftor.

      Radera