torsdag 7 januari 2021

Det är bara granen...

Stefan var ute i skogen och röjde, vissa granar måste bort. Men denna granen tog han hem, tyckte att den kunde passa hos oss. Nja, utsidan av granen var helt okej, den glesa sidan vände vi mot väggen. 
 Då jag satte dig belysningen så bara trillade granen, så Stefan fick ta hand om granen, då kom han på att den var ju mycket tyngre på ena sidan. Klart att den då bara trillar. Jag kom då på att vi kan lägga stenar i foten. Perfekt! Granen stod så fint.
Vad vi inte tänkte på så var det att stenarna gjorde att vattnet surnade. Fy vad det osade
Nej, nu skulle granen ut. Jag brukar asa granen på mattan, men det gick ju inte med alla stenar.
Japp, jag klipper ner granen, hum, vad lägger jag grenarna, jo i skottkärran. 
Ut och hämta skottkärran, öppna dörrarna på framsidan, och dra in kärran.  På detta vis så slapp jag allt barr både i vardagsrummet, hallen och ute på gången. Tänk så smidigt! "Man får inte vara fattig och dum".

Då granen var nerklippt så körde jag ut kärran, runt knuten till baksidan, där fick den stå tills Stefan tog och körde ner granen, och slängde den bakom ladugården.
Då granen kom ut, så försvann doften.

Resten av julpyntet får vara kvar, det är ju inte knut förrän på onsdag!


2 kommentarer:

  1. Det enda julpynt jag har kvar är adventsstakarna och de får nog stå kvar till nästa helg. Det blir så mörkt när man plockar bort dem. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag börjar plocka julpyntet efter helgen, och till nästa helg är alla stjärnor och ljusstakar utbytta mot alla fönsterlampor.

      Radera