söndag 18 februari 2018

Det gäller att njuta!


 Anne-Louice Lisa Karlssons foto.

Idag har jag ingen energi att göra någonting. Av någon lustig anledning så förstod jag det redan i går kväll, för innan jag la mig så tog jag fram två portioner med lasange ifrån frysen. Tänk vad bra att ha matlådor färdiga, bara att ta fram.

Elsa har heller ingen energi, för hon vägrar att gå på promenad, bara ut och göra sina behov, och sen in igen. Kanske att hon är lite dul av sin medicin, den ska hon ta tre dagar till.

Igår fick jag för mig att göra en smörgåstårta, kokade tom äggen igår. Nu är den ganerad.
Fast jag funderar på varför jag gjorde en så stor, bara till Stefan och mig, men det klart, vi har båda två mat tills i morgon. Stefan brukar gilla att ha smörgåstårta i matalådan.

Varför kom jag inte på tidigare att det går att göra en fettsnål smörgåstårta.
Minns ni på 1980-talat, då var det smörgåstårtor på flertalet kalas, det var så att man nästan tröttnade på dem. Den godaste här omkring är den som de gör på Ingers i Växjö, sägs det. Har inte ätit därifrån på minst 14 år.

Nu börjar sportlovet här hos oss, och glädjande är att vi har lite snö.


4 kommentarer:

  1. Smörgåstårta är jättegott och Ulrika gör en som får snålvattnet att rinna till. Kram

    SvaraRadera
  2. Det är alltid gott med smörgåstårta, helst den egna gjorda,
    men givetvis får det vara i jämna mellanrum annars blir det FÖR BRA.
    Nej på 80-talet åt vi inte mer smörgåstårta än vad vi gör nu, typ 2 - 4 ggr om året, ibland bara en gång. Min egna med 'Hönekaka bröd' och skaldjur är underbar.Visst får man skryta och berömma sig själv, receptet fick jag av sonen han är duktig på sånt.
    Det ser ut som handskalade räkor på din, brukar bli godast.
    Må väl/ Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. De receptet sulle du gärna få dela med dig. Visst är det handskalade räkor, köper aldrig annat.

      Radera