fredag 2 oktober 2015

Underbar höstdag!

Tänk vilken härlig dag. Jag har tvättat våra lakan idag och torkat dom ute, så nu kan Stefan bädda våra sängar när han kommer hem.
Jeans och lite annan tvätt hänger också ute på tork. Så underbart, i oktober månad.
Både kappor och längder är färdigsydda och upphängda i köket, saknas gör omtagen till längderna som jag inte har blivit färdig till att sy.
Var sak tar sin tid!

Vad jag är glad! Jag lyckades ta mig ur sängen utan snabbverkande medicin även idag. Visst jag klarar mig inte utan värktabletterna, men så underbart att kunna minska ner.
Det är skillnad på 25 mg och 15 mg, och att slippa ta snabbverkande för att över huvudet taget ta mig ur sängen.

Jag är försiktig med att göra för mycket nu när jag orkar, kan, och vill.
 Det är gott om äpplen i år. Jag försöker att plocka ner lite pö om pö.
 Mebla äpplen växer nästan som i klasar, tar jag ett så kommer det minst två. Jag tar inte många äpplen som sitter över mitt huvud, för jag tänker mig för, de kan Stefan ta, eller fåglarna.
 Två lådor har det blivit. Nu får de stå och vänta på mannen.
 Grenarna på Filippa har rest sig en bit, plockade här i går, tog lite även på Ingrid-Marie.
 Då Stefan klipper träden, tar han allt som växer uppåt, och inget som växer utåt. Därför har vi inga höga fruktträd, men vida.
 Och så har vi ju våra dahlior. Frosten tog ju dom, så nu har jag lite försiktigt klippt ner dom. Jag har jobbat lite växelvis, just för att inte förta mig.
 Sen får Stefan gräva upp knölarna, så får dom ligga på logen och torka till, innan vi tar vinterförvaringen i matkällaren.
En underbar höstdag! Tycker även Elsa, som lagt sig i uterummet. Jag sitter här också och njuter, tänker göra precis som Elsa, lägga mig och sova en stund.
Ha en fortsatt trevlig dag!

2 kommentarer:

 1. Vilket mysigt uterum ni har. Är det helt inglasat? Jag gillar din kökslampa. Jag har en liknande över vårt matbord. Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har ett fristående uterum som är inglasad, det är himla skönt att sova här ute.
   Å vilken fin lampa ni har, vi gillar vår lampa. Fast det händer ibland att det droppar stearin ner i maten.

   Radera