tisdag 6 oktober 2015

Alltid är det något!

Fy, idag vaknade jag innan Stefans klocka ringde, jag som inte brukar höra hans klocka eller vara medveten om att han stiger upp och kör till jobbet.
Jag har nu väldens oskönaste säng och kudden är hemsk, nej, det hjälper inte att byta kudde för alla är lika hemska.
Fast det är skönt att jag fortfarande har behållning av sjukgymnastens triggerpunkts akupunktur i ländryggen. Jag kommer ur sängen utan att ta snabbverkande värktabletter, och jag har ju lyckats minska ner på det långtidsverkande.
Visst värker det i ländryggen hela tiden, varje fotsteg känns, men jag vill inte ta så mycket smärtlindring. Däremot så är värken i nacken hemsk, har svårt att vrida på huvudet.
Jag har svårt för att prata om mina problem, och om hur jag mår, eller inte mår.
Tidigare i somras, typ juli-augusti någon gång, följde jag och Elsa med Stefan upp i skogen. Då vi steg ur bilen och jag stängde bildörren så vred jag till mig i bröstet, det högg till, och jag fick ont, svårt att andas och det värkte ut i vänstra armen.
Det var riktigt otäckt, men det lättade efter en stund. Fast det har inte gått om, utan det kommer och går. Ibland liksom hänger sig andningen och hugger till. Allra värst är när jag ska nysa.
Funderar på om jag ska ringa till vårdcentralen, eller jag ska prata med sjukgymnasten om det kan vara någon låsning, eller nått.
Februari-mars 1994 flyttade vi in i vårat hus.Vi planerade ett eluttag i tvättstugan som ev skulle vara till ett torkskåp, om vi nu skulle få för oss att vi ville ha ett sådant.
Vi har inte känt att vi vill eller behöver de där torkskåpet, så det har bara varit ett doslock. Och nu när Stefan höll på med att byta elkablar, strömbrytare och eluttag, kom jag på att jag vill ha ett eluttag istället för doslocket i tvättstugan. Visst det sitter lite högt, men nu behöver jag inte längre ha förlängningssladd då jag ska mangla. Tänk att jag äntligen kom på detta, ja alltid är det något.
Ett hem blir nog aldrig färdigt.

6 kommentarer:

 1. Det stämmer att ett hem aldrig blir färdigt. Vi ändrar och donar fortfarande i vårt hus och vi har bott här sen 73. Det är egentligen ganska kul, för då blir det ständigt något nytt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, man blir ju så glad, då det blir omgjort och fint.

   Radera
 2. Hejsan, ja denna värk kan ta kål på vem som helst, lider med dig.
  Har man ett hus och trädgård är det alltid något att fixa, tur är väl det.
  Tänk så hemskt att inte få ha något att göra, ha ha ha . . . .
  Det är bra att ha en el-gubbe som kan fixa både stort och smått.

  Vi är utvilade och glada nöjda av våran resa, nu blir det familjefest till helgen när Tina o Paul kommit hit från Irland, 14 dagar full rulle.
  Kram sköt om dig/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur att ni varit på semester och vilat upp er inför kommande dagar.

   Radera
 3. Nej, ett hem blir nog aldrig färdigt och det är rätt skönt tycker jag. Så härligt att få växa och utvecklas i och med sitt hem. Smaken ändras man får nya idéer, nya behov etc.

  Önskar dig en skön vecka!

  You Rock!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Och eftersom våra tjejer har flyttat så kan ju Stefan och jag anpassa huset till oss två, ja eller tre, vi har ju lilla Elsa Mattes ögonsten.

   Radera