onsdag 15 april 2015

Visst är det synd om dom!

Det är inte roligt att se våra tiggare som sitter utanför så gott som varenda affär. Jag mår dåligt av att se dom, asså riktigt dåligt. Arma människor... det är inte alls roligt att få kalla kårar i kroppen.
En del är det ju riktigt synd om, men inte alla.
Men att se en tiggare resa sig upp, traska bort till en parkbänk för att röka, därefter återvända till "sin" plats.
En del tiggare tar inte emot mat eller kläder, utan bara pengar.
En kopp kaffe på Börjes hylla koster 1,50, men istället för att köpa sitt kaffe där efter dagens slut, åker de ner till preem, köper en kopp kaffe för 18 kronor och cigaretter.
Att se tiggarna åka ner till ICA för att handla öl och cigaretter.
Det är typ dessa grejer som gör att man undrar om de verkligen är i behov av hjälp, katastrof är det ju om de kommit hit, lurade av någon organisation.
Arma människor! Nej det är inte alls kul för dom!

4 kommentarer:

 1. Man hör många underliga berättelser om tiggare. Ifall det är sant eller inte har jag ingen aning om. I vilket fall som helst skulle jag inte vilja vara i deras kläder och sitta där och frysa. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är ju så tragiskt, och förnedrande för deras del.

   Radera
 2. Vi har samma "problem" här. Jag handlar på Ica och där sitter det en man som jag ger pengar och även en och annan matkasse. Han sitter så nära dörren, så man nästan trampar på hans fötter. Har försökt prata med honom ibland, med varierande resultat. Nu har det gått så långt att jag slutat handla på Ica för jag mår dåligt av att se honom.
  Ja, ibland undrar man hur det egentligen fungerar. Jag har också sett att de röker på en del ställen och då blir man ju fundersam. De köper även trisslotter!
  Önskar dig en fin vårdag och hoppas att du mår bra!
  Kram Inga

  SvaraRadera
 3. Och fler och fler blir dom...
  Sv: Japp nu är ungdomarna hemma och dom har haft det sååå bra :)
  Kram!

  SvaraRadera