tisdag 28 april 2015

Olika sorters arbeten!

Det går nu snabbt tills vi ska gå på bröllop. I söndags åkte vi till festlokalen för att kolla hur vi ska ställa borden.
Men vi har ju även våra vanliga måsten här hemma.
Mannen håller på med den eviga veden. Tänk om den skulle råka ta slut, haha, om så där 15-20 år.
 Fast nu ska vi äntligen sälja lite.
 Vi brukar inte sätta några potatisar. Men i år har jag fått för mig att vi ska ha till ett par middagar. Smidigt med ett litet växthus.
 Å så fint potatisen växer, Först satte jag fyra potatis, sen blev det två till, och sen ännu en potatis. Vet inte när det är dags att sätta ut i landet, men får väl fråga min pappa.
 För ett år sedan tappade jag min fina sjal. Jag tog på mig den då jag varit på operation, sen satte jag mig i en rullstol och blev körd ner till entrén, satte mig i en taxi, och åkte hem. Men då jag kom hem hade jag inte sjalen kvar. Ringde både till op, informationen på lasarettet, och till taxin, men sjalen fanns ingenstans. Undrar om någon har hittat min sjal, och om denne någon tycker om den lika mycket som jag gjorde. För jag har saknat den.
Bestämde mig att jag skulle sticka en ny sjal i samma garn och färg. Men kom på att jag ska nog sticka med dubbelt garn. Så jag köpte mig ett vitt ullgarn, lite tjockare och varmare blev sjalen. Och nöjd är jag.
Dottern ville att jag skulle sticka ett par vantar till henne. Köpte garn och mönster, och stickade. Då vantarna var färdiga var jag inte alls nöjd med dom, så jag rev upp ner till flätmönstret. Tog mindre stickor, och stickade i dubbelt garn. Jag hade ju garn över sen jag stickade solskenssockorna. Täta, fina, varma och goa blev vantarna iallafall.

Rabarbern växer, så snart kan jag göra en paj, så himla gott det är.
Ha en bra dag!

3 kommentarer:

 1. Ja då blir det snart rabarberpaj till fika, *fniss* inte dumt alls . . .
  Vantarna ser goa och varma ut, de kan behövas även nu . . .
  de kalla vindarna som sveper förbi är riktigt isiga, då tar jag på mig vantar, och min goa varma grodmössa, *fniss*
  Det är bättre att må väl än att frys . .
  Den sjalen ser verkligen skön ut, värmer säkert gott om rygg och axlar, bra gjort. Den som har den sjalen fryser inte . . . .
  Sen har du blivit trädgårdsmästare oxå ser jag, hihi . . .
  Sätt inte ut potatisen för än jorden är varm - kan vara olika på olika platser . . . man kan mäta jorden . .

  Ha det så bra, Kram/ Eva

  SvaraRadera
 2. Och jag vill ha en sjal, ett par vantar OCH rabarberpaj..
  Kan du fixa det åt mig? ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Så trist med sjalen. Den som använder den nu är säkert överlycklig. Jag gillar flätmudden på dina vantar. Förhoppningsvis ska vi ändå inte behöva plocka fram dem på ett tag . Kram

  SvaraRadera