lördag 15 februari 2014

Alla Hjärtansdag!

Förra veckan då jag var på vårdcentralen åkte jag med serviceresor. Ibland så får man vänta uppemot en timma, så jag tog med mig sticket. När taxin kom sprang chauffören runt och letade efter mig, men sen kom han fram och frågade om jag beställt bil vilket jag hade. I torsdags var jag åter på vårdcentralen, då chauffören fick beställningen tänkte han att det var den stickande kvinnan, så han kom direkt fram till mig och skrattade.  Han sa att han tyckte det var bra att jag hade tidsfördriv med mig, för en del accepterar inte att de får vänta på bil.

Igår tog Elsa och jag färdtjänst ner till mamma i Tingsryd. Jag skulle till tandläkaren, handla lite, hon skulle bjuda mig på middag, och så skulle hon och hennes man E köra hem mig då jag var färdig med allt mitt.
 Jag har en tid haft lite lätt tandvärk. Min förra tandläkare, som tyvärr har gått i pension, har sagt att jag absolut inte får vänta då jag känner något ont. Men jag väntade några veckor. Ringde för drygt två veckor sedan, men sa att det inte var någon brådskande. Igår hade jag tid. Jag trodde att jag hade ev ett litet hål så det tar max 30 minuter. Men ack så fel jag hade. Det är en spricka i tanden. Min nya tandläkare sa att med min smärtlindring så är det inte alls lustigt att jag inte har haft så ont. Jag har inte reagerat på kallt eller varmt, inga ilningar, utan bara lite små ont.  Det finns både för och nackdelar med smärtlindring, fördelen är att jag inte haft så ont, nackdelen är att eftersom jag inte haft så ont har jag väntat med att ringa tandläkaren. Han påbörjade en rotfyllning. Tandläkarbesöket tog 1 ½ timma. Ska tillbaka om tre veckor.
Tyvärr så låg jag så illa, eller lustigt i tandläkarstolen, så jag fick så himla ont, kunde knappast inte gå i går kväll, har himla ont i ländryggen i dag också.
Mamma var med mig på Börjes och handlade lite, fick då se dessa gula rosor, kunde inte motstå att köpa dom. Ändå visste jag att jag skulle få en mycket finare bukett.
 I och med att det var den 14 februari, med andra ord Alla Hjärtansdag så kom min älskade  make hem med en bukett rosor.  En mycket vacker bukett!
 Den 14 februari är en av de dagar som vi alltid äter oxfilé, till de blev det hasselbackspotatis, rödvinssås, sallad och ett glas rött. Alltid lika gott, tyckte även Elsa.
PipElsa har krupit upp på en hög kuddar. Hon är allmänt pipig och gnällig nu. Gräver och bäddar. Det är nästan så jag tror att hon är skendräktig.  Men hon ska ju inte löpa ännu.
Och så är hon ännu mera gosig med sina gosedjur.

Ikväll har vi bjudit hit ett par av våra trevliga grannar. Allt i sin enkelhet. Jag har börjat förberedelserna, så jag ska hinna med att sova en stund i eftermiddag.
Alltid trevligt att träffas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar