onsdag 12 juni 2013

Som om inte mannen har tillräckligt att göra.

I måndags tog mannens systerson studenten. Vi var först inne i Växjö på utsparken, därefter åkte vi hem till fest objektet. En trevlig kväll, med god mat. Tack för oss!

Trött och mycket ont i min kropp, en mage som har haft det bättre hade jag bestämt mig för att ha "En Göra Ingenting Dag" igår. Från 12,30-16,00 sov jag på soffan, med endast en liten vakenstund.
Mannen kom hem tidigt igår, så då jag lagade middag eldade han upp i pannan. Och vad händer??, jo det rinner en massa vatten igenom taket ner i köket och runt spiskupan ner på vedspisen. Jag skriker på mannen, han ska då kolla på vinden, men hör hur vattnet sprutar i hallväggen på övervåningen vid murstocken.

Vi har expansionskärlet på vinden, och så går ju vattenledningen ner till pannrummet. Vattenledningen har gått i läck. Det är skarven i kröken som läcker. Som tur är så var det inte längre upp. Har vi tur så räcker det att riva upp det som synes här på bilderna. Har vi otur får vi riva golvet uppe i hallen och kökstaket. Asså det var många liter vatten som sprutade, och rann ner innan Stefan fick vattnet avstängt och en spann på plats vid läckan. Jag fick gå upp på vinden och flytta undan våra saker som stod vid kärlet. Vi vet ju inte alls hur mycket rörmokaren ska göra, antagligen bara fixa vid kröken. Men vi var ju tvungna att kolla så det var torrt på vinden. Och det var det.
Mattan i köket har släppt lite intill vedspisen, det har runnit ner vatten. Så jag satte värme elementet till att värma murningen av vedspisen. Så bad Stefan mig att elda lite i vedspisen idag så att det torkar upp.
Och så var min vilodag förstörd. Värken blev ännu mera värk, och inget tidigt besök av John Blund.
Skulle ta det lugnt idag också, var meningen. Men jag har gått en liten runda med Elsa, och har eld i vedspisen, stekt köttet som jag skulle ha gjort i går kväll, och börjat planera för dagens lunch.

Phu, hur ska denna dagen sluta? Jag vill inte ta för mycket av värktabletterna, för jag mår inte bra av de snabbverkande..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar