lördag 22 juni 2013

Midsommar 2013

Veckan har rullat på. Värken har varit bedrövlig. Har magknip/kramp mest hela tiden. Jä.....a skit.....  Har även fått tandköttsinflammation i precis hela munnen och underbara munsår.
Jag har varit hos sjukgymnasten i Tingsryd, lunchar hos dottern dä. Haft båda döttrarna hemma, fast vid olika tillfällen. 

I onsdags började mannen och jag möbleringen i ute rummet inför midsommar afton.
 Jag dukade till en lagom skara på 12 vuxna och 2 barn. Vi blev 10 vuxna och 2 barn.
I torsdags dukade jag färdigt. Skönt att ha de gjort.
Vissa av oss har firat midsommar ihop sen 1989, så det har blivit en tradition. Under senare år  är det några som tillkommit,( ja även bortfall.). De senaste åren har vi haft knytkalas. Då kollar jag först upp vilka och hur många som kommer, därefter bestämmer jag vilka som ska ta med sig vad.
Vi börjar med fika, därefter blev det tipsrunda, sill och potatis är ju ett måste men jag hoppade snapsen, fångarna på fortets gåtor är också trevligt,  grillat kött och kyckling med många goda såser är himla gott, och så avslutar vi kvällen med min svägerskas goda jordgubbstårta.

Det blev en sen natt för mig, typiskt att jag vaknar tidigt. Men det var bara till att knata ner och påbörja dagens arbete, vilket var att tvätta golven på hela nere våningen innan jag intog första frukosten. Därefter så påbörjade jag avdukningen efter kvällskaffet och alla glas. När mannen vaknat så bar vi ut möblerna och ställde uterummet i ordning igen.

I och med knytkalaset så är inte mannen och jag värdpar, utan vi är allihopa värdar och gäster. Så de som kommer går också och domar i mitt kök, sätter in i diskmaskinen och tömmer den, går i skåp och lådor och ta fram vad som behövs. Det tycker jag är himla skönt! 

Ändå att jag går på halvfart idag, så är det lite småplock. Porslinet ska tillbaka upp på vinden, likaså grytorna. Dynorna till de extra trädgårdsmöblerna ska också tillbaka upp på vinden, men de får vara nere och torka till innan jag plastar in de igen.

1 kommentar:

  1. Ja, visst blir det alltid lite småplock dagen efter. Men nu får du njuta av din semester.

    SvaraRadera