onsdag 11 april 2012

I mörkret tänds ett nytt litet ljus!

I dag när jag låg på värme hos min sjukgymnast i Tingsryd, ringer min telefon.
Först funderar jag på att strunta i att svara, det är så svårt att komma upp. Men jag lyckades iallafall.
Det var en sköterska på smärtmottagningen på Ryhovs sjukhus i Jönköping som ringde.
Min smärtläkare på Växjö lassarett har skickat en remiss dit.
Sköterskan skulle ge mig en telefontid till läkaren på deras smärtmottagning. Hon sa att dom gör så innan man ev. får komma på ett läkarbesök. Hon tyckte även att det var lite komiskt att hon ringer ifrån en smärtmottagning till mig då jag ligger på värme och väntar på behandling.
Min smärtläkare skickade remissen i mars, det är skönt att jag kommit en bit på den vägen.
Vad glad jag blev!

En annan väg som bara har återvändsgränd, bommar och spikmattor är den vägen med försäkringskassan.  Å vad jag blir less.
Men idag svarade mannen på försäkringskassans processjuridiska enhet i Malmö, han är nog anställd hos "Förnedringskassan" Det var ingen trevlig man, kort och tvär, näst intill otrevlig.
Så länge jag bara orkar, och har mina älskade nära och kära som stöttar mig, så ska jag kämpa för min rätt. Dom kanske inte ger sig förrän dom har mig under jorden, och jag kämpar för att inte hamna där.

2 kommentarer:

  1. Härligt med lite ljus;) Ja du orkar, ibland vet man ej var man får styrkan ifrån. Du har kommit långt och blir tydligen i alla fall ej nekad vård, vilket jag blir. Kämpa, kämpa, jag förstår. tänk om vi kunde samla alla som blir så illa behandlade, så kanske man kunde komma längre. var rädd om dig o sköt om dig,
    "Pigan"

    SvaraRadera
  2. Så jobbigt att vandra i motvind, otrevliga personer i telefonen är jobbiga.
    Men du fik ju ett positivt telefonsamtal idag, gläds över det.

    SvaraRadera