torsdag 12 januari 2023

Jag gör så gott jag kan!

Uppe med tuppen. I måndags kväll åt vi älgbiffar, Helmer smäckte tre stycken, jag hade gjort korvgryta till honom, men den ratade han. Idag då Hugo skulle komma så passade det bra att göra nya älgbiffar, som vi ska äta ikväll. Vi får väl se om Helmer äter dem idag, eller han ratar dem.
Jag steker alltid köttbullar och biffar i ugnen, sen får se svalna på plåten. Är lite rädd att Hugo ska hoppa upp på spisen och mumsa på biffarna, så därför får gallret ligga över.

Under tiden december-januari är nog de månader som vi äter som mest, så nu gäller det verkligen att träna med Sofia. Tyvärr så är det många rörelse som jag inte alls kan göra, inte ens de lätta som hon visar, Men jag gör så gott jag kan. 

Hur har ni det med elräkningen? Jag känner att jag måste få förbruka så mycket/lite el så att jag ändå mår skapligt. Vi har alla blivit uppmanade att vi ska försöka spara på elen. Inte behöver vi ha lamporna tända ute i hallen då vi sitter i vardagsrummet och kolla på TV`n, inte behöver vi ha lysrören över diskbänken tända hela dagarna. Däremot så får fönsterlamporna i alla fönstren vara tända på morgonen och sen tänds de åter på em Men jag tänker en del på hur jag kan dra ner på elräkningen utan att snåla. Och visst har jag lyckats. Jag är nöjd med detta!
Trots att förbrukningen har minskat, så har själva el-räkningen ökat i pris. Men säg något som inte har ökat, bortsätt från våra inkomster.

Jag skulle ha tagit covid vaccination i november, men jag blev inte att boka tid, förrän nu. Trodde att jag skulle ta min fjärde spruta, med jag fick min femte spruta i går. Bättre sent än aldrig. Jag känner inte alls av sprutan, inte ens öm i armen. Så skönt.

Ha en bra dag! Trots det trista vädret.

9 kommentarer:

  1. Man får göra så gott man kan med att få ner elen.Jag gör som du släcker när jag inte är i rummet Och har bara ljuset tänt i fönstret en stund på morgonen och tänder på em.
    Svar...Visst är det så att vi fortfarande är tonåringar ibland!
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi får göra så gott vi kan, inte snåla, men ändå inte slösa.
      Åldern är bara en siffra!

      Radera
  2. Jag gör likadant med belysningen. Elräkningen kommer nog i morgon, antagligen är det en högre summa än förra gången trots att jag tänker på att spara.
    Jag har slutat träna med Sofia ... tröttnade helt enkelt. Men försöker få in annan träning istället. Friskis, och förhoppningsvis skidor nu. Tror att snön som kommit räcker till spår. / Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tröttnar också ibland med Sofias träning, men sen börjar jag igen. Friskis och skidåkning klarar jag inte av.

      Radera
  3. När man är pensionär har man rätt att få vara selektiv!
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Klokt att ta en femte spruta, din ungdom till trots. Gympa med Sofia är bra. Men det blir bara då och då, för min del. Rörelseträning är viktigast för mej... som promenerar mycket och iaf går på gym en gång per vecka.
    Har aldrig gjort köttbullar och biffar i ugnen. Bara efterstekt. Men det låter smidigt att låta ugnen sköta allt. Kram//Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr så är det inte mycket som jag kan göra på gymmet, så jag får ta mina promenader och hålla tillgo med Sofias gympa. Jag försöker göra så gott kan, med mina sjukdomar.
      Det är så smidigt att steka i ugnen. Steker aldrig i stekpannan, förutom då vi ska äta.

      Radera