måndag 8 november 2021

Tänd ett ljus!

 Och låt det brinna. 


Min mormor och morfar betydde något speciellt för mig. Å vad jag saknar dem, mycket extra mormor. Hon hade all tid i världen.

Stefan var nere på kyrkodården i fredags kväll och tände ljus. I lördags kväll körde vi tillsammans ner till kyrkogården, å så fint och fridfullt, och fint.

Jag har sagt att jag vill ligga i minnes lunden. Ingen ska behöva sköta min grav. Om mina nära och kära vill hedra mig så kan de tända ett ljus på minneslunden, eller bara tända ett ljus hemma och tänka på mig. Men tänd inget batteri ljus hos mig på minneslunden. Vill mina nära och kära tända ett ljus för mig , så gör det hemma eller i minneslunden!

Tyvärr så är jag inte ofta hos mormor och morfar, men jag är hos dem i mina tankar Mormor och morfar vill inte ha tända ljus på deras grav, och det måste vi respektera.

Jag vill ligga i minneslunden, ha en minnes gudstjänst med de närmaste. Äta en god middag, med oxfile´ ta en jäger, och ostkaka med körsbärsvin till kaffet. 

Men framför allt tänk mig nu när jag lever. Kom inte med dina blommor då jag är borta , utan uppskatta mig här och nu!! 

8 kommentarer:

  1. Kloka tankar.
    Framförallt det där med att uppskatta varandra medan vi finns i livet.
    Minneslund känns självklart. Sköta om gravar ska ingen behöva göra. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så lugnt och fint på minneslunden.

      Radera
  2. Jag vill också ligga i minneslunden. MAN behöver ingen grav att gå till. Man har de man har mist i minnet och hjärtat!
    SV..Kroppen och hälsan mår bra av att ha kul och att skratta!
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänker ofta på mina kära, tänder ljus och tänker på det roliga som vi har haft.

      Radera
  3. Blir mer och mer vanligt med minneslund eftersom så många flyttar långt bort från föräldrar och släktingar. Det går precis lika bar att tänka på dem man behöver inte visa det med ljus eller blommor om man inte har möjlighet till det. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är dålig på att besöka gravar, men tänker ofta på mina kära, framför allt på mormor och morfar, tänder ofta ett ljus för dem.

      Radera
  4. Så bra för dina anhöriga att du har så klart för dig hur du vill ha det när du har dött. Själv har jag inte bestämt mig än, tycker si den ena gången och så den andra.

    SvaraRadera
  5. Jag har vetat i många år hur jag vill ha det. Har skrivit ner det. vet t o m en solosång som jag vill ha, -Ett sista glas vin med Miriam Bryant. Jag vill inte ha någon minnesstund, utan bara mina närmaste på middag.

    SvaraRadera