onsdag 4 december 2019

Då var det gjort!


Jag stod på väntelistan för att göra en koloskopi. Det är lång väntelista, men så hade skopienheten fått ett återbud, så de ringde i onsdags och undrade om jag kunde komma idag. Kallelsen kom i torsdags.
Det är lite förberedelse, för tarmen måste vara helt ren.
Det är skönt att det har kommit ett nytt laxermedel. En påse blandas med 1 1/2 dl vatten. Jag skulle dricka en påse i går kväll, och en påse i dag på morgonen. Förut var det 4 liter havsdynga.
Skönt att jag fick dricka klara drycker.
De sista gångerna så har jag gjort koloskopi under narkos, så även idag. Och idag var det sista gången jag gjorde denna undersökningen. Det är ingen mening för de kommer inte långt, min tarm är hård,  inte alls mjuk och följsam som den ska vara. Läkaren vågade inte försöka att fullfölja undersökningen, för då fanns det risk att ta sönder tarmen, igen.
Min tarm har tagit skada utav alla skov jag haft, sen har det nog blivit en del sammanväxningar efter mina operationer. Läkaren skulle lägga in om att jag regelbundet ska ta avföringsprov.
Få hålla koll på min hälsa genom proverna!

2 kommentarer:

  1. Det låter jobbigt. Hur går det nu i jul med all mat? Kan du njuta något av den? Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det går bra med julmaten. Vi lagar alltid fettsnålt, och nötfärs till biffar och köttbullar. Jag vet vad jag kan äta, så det brukar att gå bra. Men sen vet man ju aldrig, för det händer ändå att jag blir dålig.

      Radera