måndag 28 oktober 2019

Och så var de gjort!

Det är roligt att bevara lite av det gamla, som typ att göra hemost.

Detta har jag gjort i många år.

Vi hämtade 20 liter mjölk i lördags. Lite blaskigt är det allt.

Slabba för att få bort vasslen ifrån ostmassan.

Vasslen stoppar jag sen i frysen, det är gott att baka på den, både bröd och bullar.

Och nu så har jag fyra ostar att sköta om.
Nej, jag äter inte osten, jag ger bort den, mammas man, pappa och min bror får varsin, gjorde en liten pytteost, får sen vem som ska få den.

2 kommentarer:

  1. Oj, vilken energi du har! Jag har aldrig testat att göra egen ost, och kommer aldrig att försöka heller, men jag gillar att äta ost. Det är i stort sett det enda pålägg jag tycker om. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag äter inte hemosten, men gör för att bevara en gammal grej. Pappa, Erno och Clifton blir glada iallafall.

      Radera