fredag 19 augusti 2016

Nu är gåtan löst.

Vår lilla Astrid, hon växer och utvecklas. Igår ringde Therese och undrade om det är svårt att sänka bottnen på vår spjälsäng. Nej, det är inte så svårt. Therese och Christian måste sänka Astrids säng där hemma, och då måste vi också göra det, för om Astrid ska sova här så måste sängen vara säker.
Jag fixade detta direkt efter att vi avslutade samtalet, ikväll kan Astrid sova säkert hos mormor och morfar.
Idag har jag fortsatt att plocka lingon, på min diskbänk. Tänk vad den är bra. Idag blev det 11 liter, och så bytte jag lite lingon mot hallon. Det gäller att vårda mina goda vänner ömt
Det blev en tur ner till björnbärslandet. Fryser ner bären så får tiden utvisa om jag ska göra saft eller sylt, det blev gott båda delarna.
Som sagt, goda grannar och vänner är det bra att ha. Gick till en annan granne och plockade plommon, dill, palsternackor och rödbetor. Tack så mycket.

Från det ena till det andra, för en tid sedan då vi hade ett åskoväder här, och det slog ner och började brinna i en stubbe. Alltså det slog inte ner i stubben som det började brinna i. Men vi har inte lyckats komma underfund med vad det slog ner. Det har varit en olöst gåta, som vi trodde skulle förbli olöst.
Fast med säkerhet så trodde vi att det följt någon ledning, och vidare ner i stolpen och följt en taggtråd. Uppe i denna stolpen är det många ledningar som går ihop.
I tisdags löste jag fallet med vår olösta gåta. Vägbelysningen här i byn gick sönder i åskovädret. I måndags ringde jag kommunen och meddelade detta. I tisdags kom en bil ifrån vattenfall, och lagade belysningen. Jag var ute och pratade med reparatören, han sa att det brunnit i lamparmaturen  mittemot vårat hus. Vi pratade om ovädret, och jag berättade om branden i stubben. 
Japp, så var gåtan löst
Ikväll kom Astrid, Therese, Christian och Signe hem. Stefan och Christian har lagt i kräftburarna, tänk vilket härligt väder de fick, vindstilla och kvällssol. Vi tjejer här hemma tog oss en promenad.

Nöjd och trött är frun även idag, det tär på en att ha konstant huvudvärk. I över en vecka har jag haft besök av herr huvudvärk, vaknar med denne ovälkomna gäst. Kan undra hur det ska bli i morgon, för ikväll nästan sprängs huvudet då jag vrider huvudet på fel sätt eller fel håll. Fasiken, det är mycket gnäll också :(

Ha en trevlig helg!

4 kommentarer:

 1. Vilken skördefest det är hos dig. Du måste ha en stor frys som rymmer alla bär du fryser in, plus allting annat som ska få plats.
  Skönt att ni fixade sängen åt Astrid....kan tänka mig att hon är lite aktiv nu, den lilla damen.
  Önskar er också en fin helg (helst utan huvudvärk)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vi har fått sätta igång vårt extra frysskåp, samtidigt som vi håller på att äta tomt på frysen i köket, Jag har bestämt mig för att vi inte ska köpa och stoppa i köksfrysen, förrän allt gammalt är uppätet.
   Tack, men tyvärr så är nog huvudvärken inget som är snabbt övergånget, det kommer ifrån bröstryggen och nacken. Och jag kan inte påverka det hela, utan bara invänta en förbättring av sig själv.

   Radera
 2. Du är lika energisk som min mor var. Tyvärr har jag inte ärvt de generna. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att passa på då lusten och orken är på min sida.

   Radera