måndag 10 april 2023

Inte ens du morfar får bestämma!

 Påsken flyter på bra! Långfrdagen satt vi själva och hade det mysigt. Det fick bli nötstek med sås och potatisduchesse. Sen åt vi lite kräftor också.

Påskafton var en underbar dag, klarblå himmel. Astrid och Melker kom bort till oss redan på fm. Sen grillade vi korv tillsammans till lunch. 

Där efter åkte Stefan och jag tillsammans med goda vännerna Jocke och Bettan till Anneli och Persan i Vislanda. En mycket trevlig kväll med god mat och dryck. Alltid så trevligt att träffas.

Tänk vilka tvära kast. Korten är tagna Påskdagen och Skärtorsdagen. Fantastisk Påskväder.
Påskdagen bjöd vi hem ungdomarna och barnbarnen. Fika i trädgården, och lite lek. Sen var det dags att starta grillen. Kycklingfile, fläskfile och fläskytterfile skulle grillas, till detta blev det pommes och potatisgratäng, beasås, två olika creme frachesåser och en brunsås, sallad och tacojärpar. Vi blev alla mätta, därefter kom kräftor och räkor fram. Med andra ord så hade vi en trevlig eftermiddag/kväll.

Jag försöker att få barnen att plocka undan efter sig då de är här och leker. Påskafton spelade morfar boccia med Melker. Sen tog de fram den radiostyrda bilen. Så då sa jag till Stefan att de ska plocka undan efter sig, innan de tar fram något nytt. Då jag hade gått in så sa Melker -Inte ens du morfar får bestämma! 



4 kommentarer:

  1. Haha! Nej, det är bäst att mormor sköter bestämmandet. Blir bäst så! Vilken god påskdagsmat! Och en trevlig påsk för er alla.
    En sådan skillnad på väder!
    Drygt 14 grader visade termometern igår. Några grader kallare idag... mer vind.
    Kram!Anna-Lena Grimsås

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är barnbarnen underbara!!
      Kram Lisa

      Radera
  2. Låter som du har haft en trevlig påsk. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi har haft en härlig helg!
      Och så underbart att du är tillbaka!
      Kram Lisa

      Radera